Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2007, 04:43   #1
eagles_03_bjk
 
eagles_03_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu Maç Tekrarlanır

Cumartesi günün oynanan Beşiktaş Cola Turka-Darrüşafaka maçında yaşanan kural hatası nedeniyle Basketbol Federasyonu'nun Beşiktaş Cola Turka'nın itirazına söyleyecek sözü kalmadı.

Basketbol oyun kurallarının 41. maddesinde maçı yöneten hakemlerin oynana süreyi iptal o süre içindeki kazanılan sayı ve faulleri iptal etme hakları yok. Hakemler tarihi bir hata yaptılar. Beşiktaş Cola Turka maçın bitimine 2 .4 saniye kala üç sayı öndeyken Reese'ye yapılan faulün ardından karşılaşmanın hakemi Ozan Çakır, bu faul atışlarını iptal ederek, Darüşşafaka benchinin itirazı üzerine yeşil beyazlıların istediği molayı, süreyi de geri alarak verdi ve Darüşşafaka 9 saniye kala Polat'ın üçlüğü ile skora denge getirerek maçı uzatmaya götürdü.

Böyle bir durumun basketbol tarihinde görüldüğüne ihtimal vermiyorum. Basketbol oyun kuralarında hakemin oynanan süreyi geriye alıp o esnada kazanılan sayı ve faulleri iptal etmesi gibi bir durumun olmayacağı belirtiliyor. Beşiktaş Cola Turka kenar yönetimi bu hatayı fark edip hemen takım kaptanının yazılı dilekçesiyle duruma itiraz etti. Burada takım kaptanının itiraz dilekçesine imza atması hakemlerin elini kolunu bağlar. Beşiktaş Cola Turka itiraz dilekçesiyle birlikte Federasyon'a itiraz için gerekli ücreti de yatırdı. Burada yönetici Şeref Yalçın'ın da hakkını vermek gerekir. Yalçın kaptanın imzalı dilekçesiyle birlikte 480 YTL'yi o anda ödedi. Çünkü Federasyon bu tip durumlarda takım kaptanı haricindeki itirazları işleme almaz. Ve ikinci olarak da paranın yatırılıp yatırılmadığına bakar. Zaten Beşiktaşlı basketbolcular maçın gözlemcisi Necip Kapanlı'nın Beşiktaş Cola Turka'nın takım kaptanının imzalı dilekçesiyle birlikte paranın ödendi makbuzunu görünce yüzünün renginin değiştiğini beirttiler. İtiraz dilekçesinin zamanı da hakemin verdiği kararın hemen ardından. Bu yüzden ya maç tekrar edilecektir veya maçın son 2.4 saniyesi yeniden kaldığı yerden (Beşiktaş Cola Turka 3 sayı öndeyken ve Reese'nin faul atışları aktacağı an) oynanacaktır.

Federasyon böyle bir durumdan kurtulmak için maçın tamamanın yeniden oynanması yönünde karar alabilir. Ama Beşiktaş Cola Turka'nın buna da itiraz edeceğini düşünüyorum. Bir başka gerçek de maçın hakemleri Fatih Söylemezoğlu ve Fatih Çakar'ın uzun süre maç verilmeyeceğidir " dedi.

İsmail Burak TOPAL - Kartalhaber
eagles_03_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla