Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2007, 12:12   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Rahatlayayım' derken 'rahatsızlanmayın'

Halk arasında "rahatlama" amacıyla yapılan bazı vücut hareketlerinin ciddi sağlık problemlerine neden olabildiği belirtildi.

Yoğun iş stresi ile bunalan, masa başında uzun süre kalan kişilerin rahatlamak maksadıyla "boyun kütletme", "parmak çıtlatma", "berberde ya da hamamda masaj" yaptırma yoluna gittiklerini, boyun ve sırt ağrısı çekenlerin "ayakla çiğnetme' ve "kupa vurma' gibi bilimsel olmayan yöntemleri denediğini anlatan Altıncık şöyle konuştu:


"Rahatlama amacıyla yapılan bazı hareketler kısa süreli fayda getirse de felce dahi gidebilecek rahatsızlıkları getirebiliyor. Özellikle masaj olayı ehli olmayan kişilere kesinlikle yaptırılmaması gerekir. Bu tür uygulamalar sırasında omuriliğin geçtiği kanallarda daralma oluştuğu için basınçla sinirlerin daha da sıkışmasına neden olabiliyor. Boyun kütletme boyun fıtığına neden olup, vücutta kalıcı ve iş gücünden mahrum bırakabilecek kötü sonuçlar doğurabiliyor. Sonuçta rahatlamak için yapılan hareketler aksine çok önemli rahatsızlıkları tetikliyor. "



YAŞLILARDA DAHA RİSKLİ


Kişilerin berberde, hamamda ya da evde yaptırdıkları masajın omurgalar arası yastıkçı denilen disk dokusunun dış kısmı ve iç kısmını yırtarak sinirlere baskı yaptığını böylece boyun fıtığına neden olabilecek olumsuzlukları oluşturabildiğini belirten Altıncık, yaşlılarda masajın daha riskli olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Boyun ve omurga ağrılarını gidermek için uygulanan masaj inme riski yani beyin ve damar tıkanıklığı riskini yaşlılarda daha da artırabiliyor. Çeşitli kaynaklar tarafından yapılan araştırmalarda, omurgayı düzeltme amaçlı yapılan masajın da damar içinde yırtılmaya neden olabildiği saptandı. Boyun ağrısının masaj yoluyla giderildiği bu güne kadar pek rastladığımız bir durum değil. "
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla