Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2007, 12:16   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kış öksürüğüne dikkat!

Kış öksürüğüne dikkat!


Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, kış mevsiminde ortaya çıkan öksürüğün, kronik bronşit hastalığının bulgusu olabileceğini söyledi.

Özlü, yaptığı açıklamada, kronik bronşitli hastalarda,
özellikle kış aylarında ortaya çıkan, 3-4 ay süren, her yıl tekrarlayan öksürükler olduğunu belirterek, ''Bu hastalar, özellikle kış mevsiminde, ayın çoğu günlerinde ve günün değişik zamanlarında ara ara öksürdükleri gibi, bazı geceler uykudan uyandıran öksürükten yakınırlar'' dedi.

Kış mevsiminde ortaya çıkan öksürüğün, kronik bronşit hastalığının bulgusu olabileceğine işaret eden Özlü, ''Kronik bronşitte, öksürük balgamla birliktedir.
Kronik bronşitli hastaların bazısında nefes darlığı ve hırıltılı solunum varsa da bazılarında öksürük ve balgam dışında bir yakınma olmayabilir'' diye konuştu.

Kronik bronşitin, genellikle sigaraya bağlı olarak gelişen bir hastalık olduğuna dikkati çeken Özlü, ''Zamanında teşhis edilip tedavi edilmez ve özellikle hasta sigara içmeye devam ederse ilerleyicidir. Yaşla birlikte solunum
yetmezliğine yol açıp hastayı kısıtlayabilir'' dedi.

__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla