Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2007, 11:08   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hipodrom'da devrim

Hipodrom'da devrim
TJK Başkanı Umur Tamer, Atçılık Dünyası'nda devrim yapacağını düşündüğü projeleri ve hedeflerini içtenlikle FOTOMAÇ'a anlattı.


Türkiye Jokey Külübü Başkanlığı'na yeniden aday olan ve 25 Şubat'da yapılacak genel kurul öncesi son açıklamalarını FOTOMAÇ'a yapan TJK Başkanı Umur Tamer, "Bugünlerde kabul edilecek yeni yasa ile atçılık dünyası şaha kalkacak" dedi. Tamer şunları söyledi:

İstenen alındı
Mevcut yasa biçim için yeterli değildi. Biz şimdi istediğimizi Click the image to open in full size.elde ettik. Biz müessese hasılat payımızı yüzde 20'den 26'ya çıkardık. Şans oyunları vergisi ise yüzde 10'du bu da yüzde 7'ye indi. Kamu paylarında da doğal olarak indirime gidildi. Yarışsevere ise yüzde 44.5 net veriyorduk bunu yüzde 50'ye çıkardık. Brütü yüzde 59'da gelir ki bu çok önemli bir gelişmedir. Üstelik bayi paylarında da iyileştirme yaptık onu da yüzde 5'den yüzde 6'ya çıkardık.

At pazarı hazır
Bizde at satışı istenen düzeyde değil. Yetiştiriciler yetiştirdikleri atı koşmak durumundalar. Dünyada yetiştirici atı satmak için yetiştirir. Satamadığı atı koşar. Bizde yetiştirdiğin at sana kalıyor mecburen koşuyorsun çünkü pazar yok. Dolayısıyla Halkalı'da önemli bir atçılık projesine başladık. Uluslararası at satış merkesi kuracağız. Dünyada Fransa, İngiltere ve Amerika'da nasıl yapılıyorsa bizde de öyle olacak. 2007'de bunu bitirceğiz. Bunu yapmak değil ama işletmek önemli. Bunun için de İrlanda'nın dünyaca ünlü bir firması ile anlaştık. Bizim için satış organize edecek. Bu alan içinde ayrıca bir idman merkezi ve at müzesi de kurulacak. Biz hipodrumlarda yarışseverlerin ilgisini çekecek farklı uygulamalara gittik. İnsanların rahat oturup rahat yarış seyredeceği 100 metrekarelik dev ekranlar yaptık. Konserler düzenledik. Havalar düzelsin yeni yeni bir projeyi daha uygulamaya koyacağız. Futbol Federasyonu ile temasa geçtik, milli maçları bu dev ekranlardan verebileceğiz. Yani her hipodrum dev bir stadyum haline gelebilecek. Bu bizim yıllık ciromuz ama çok az. Bu ülkede 7 hipodrom var. Fransa'nın yıllık cirosu 10 milyar dolar ve sadece Paris'in civarında 15 hipodrum var. Bunların sayısının artması lazım. Yeni yasa yolumuzu açacak. Kesintiler azalacak, gelir payımız artacak. Böylece projeler gerçekleşecek.

Gelirler arttı
Rakibimiz iddaa büyüyerek geliyor onun silahını kullanmak istedik. Rıdvan atçıydı, Erman hoca bize uzaktı ama bizden biri oldu. Dizi düşünüyoruz atçılıkla ilgili. TJK televizyonunu canlandırma projelerimiz var. Gelirlerimiz yüzde 15 arttı.
Zafer ERTEM
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla