Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-02-2007, 02:31   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Oyak Mehmet'le gurur duyuyor

Oyak Mehmet'le gurur duyuyor

NBA'de Utah Jazz'da forma giyen ve 56. All-Star Batı Karması takımında oynayan Türk yıldız Mehmet Okur'u yetiştiren antrenörü İsmail Doğrutekin, Oyak Renault Başkanı Alpay Şar ve Tofaş Kulübü Başkanı Efe Aydan, Okur'la gurur duyduklarını söylediler.
Mehmet Okur'u yetiştiren Oyak Renault altyapı antrenörü İsmail Doğrutekin, NBA yıldızı ile ilgili şunları söyledi: "Mehmet, Oyak Renault'a geldiğinde basketbola yeni başlamıştı ve çok güzel bir fiziği vardı. Basketbola Mehmet ile sıfırdan başladık biz. Mehmet'in basketbolu çok kısa sürede öğrendiğini keşfettik. Çok kısa sürede ilerleme kaydederek ilerde çok iyi bir basketbolcu olacağını da belli etmişti Mehmet. Mehmet Okur'un NBA'de bu kadar ilerleyeceğini çok düşünmemiştik. NBA bizim için uzak bir hayaldi o zamanlarda. Ancak Türk basketbolundaki gelişmeler Mehmet'i bu noktaya kadar getirdi." Mehmet'in All-Star'da maçını televizyonda izlerken çok gurur duyduğunu belirten Doğrutekin, "Bunca yıl verdiğiniz emeğin, çalışmanın sonucunda böyle bir insanı buralarda görmek çok keyif vericiydi. Hala o bizim kendi çocuğumuz gibi, hala bizim çalıştığımız dönemin görüntüleri gibiydi Mehmet. Kendimizden birisinin orda olması çok güzeldi. NBA'nin Türkiye'ye uzak olmadığını Mehmet herkese gösterdi. Mehmet ile zaman zaman telefonla görüşüyoruz. Mehmet Okur'dan tek dileğim sakatlık yaşamadan bu güzel yolda sonuna kadar devam etmesi. Kendisine burdan saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.
Oyak Renault Spor Kulübü Başkanı Alpay Şar ise 33 yıldır görev yaptığı Oyak Renault Kulübü'nde Mehmet Okur gibi bir yıldız çıkarmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Şar, "Yalova'dan getirdiğimiz Mehmet'i antrenörlerimiz İsmail Doğrutekin ve Mete Babaoğlu yetiştirmiştir. Genç takımımızdan, A Takıma, daha sonra da önce Tofaş'a ardından Efes Pilsen'e ve son olarak da NBA'e kadar uzanan bir macerası oldu. Mehmet'i Tofaş'a verirken kulübümüzün 2 yıllık bütçesini kazandık. Mehmet'e yaptığımız yatırımların karşılığını da böylece aldık. Mehmet'in bugünlere gelmesinde katkısı olan Faruk Akagün, İsmail Doğrutekin ve Mete Babaoğlu'na teşekkür ediyorum. Mehmet'i All-Star maçında izlerken çok heyecanlandım ve gururlandım." Mehmet'in Oyak Renault'a geldiğinde kendisini en çok sevindiren olayın azminin olduğunu belirten Şar, "A Takımın başındaki antrenörümüz Faruk Akagün görev yaptığı sene Mehmet'i şu anda a takıma alamayacağını söylemişti. Mehmet ise ben bu sene a takımda oynayacağım demiş ve a takıma çıkıp oynamıştı. Mehmet'in bu azmi ve basketbol sevgisi beni çok sevindirmişti. Mehmet insan olarak da çok sevdiğim, değer verdiğim biri. Mehmet'in Utah Jazz ile olan 5 yıllık sözleşmesinin daha da büyüyeceğini ve başarıların devam edeceğini tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.
Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan ise Mehmet'i All-Star Batı Karması'na seçilmesinden dolayı Mehmet'e e-mail göndererek tebrik ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Mehmet'in Türk basketbolcusu olarak ulaştığı nokta bizleri gerçekten çok sevindiriyor. Bizde yetişmiş ve Tofaş'a katkı vermiş olması, NBA oyuncusu ayarına burda ulaşıp NBA'e gitmesi gerçekten çok güzel bir olay. Bunun mutluluğunu yaşamamak elde değil. Mehmet'i buradan kutluyorum." Kendisinin basketbol oynadığında böyle NBA gibi hayaller değil, Avrupa Karması'na seçilmek gibi hayaller kurduklarını anımsatan Aydan, "Mehmet'in ufkunun açılmış olması, Türk basketbolunun belli bir noktaya geldikten sonra NBA'de oyuncu arayanların dikkatini çekerek doğru zamanda, doğru yerde oldu. Mehmet'in bu başarıyı bundan sonra da devam ettirmesi çok önemli. Her sene All-Star'ın devamlı bir üyesi olması bizi daha da fazla sevindirir" dedi. Maçı izlerken Mehmet'in performansından çok maçı izlediğini ifade eden Aydan, "Ama ben gazetelere bakıyorum herkes Mehmet'in istatistiklerini yazmışlar. İlk kez All-Star'a seçilen bir oyuncuya dünya kadar pas gelmesi imkansız. Zaten Mehmet uzun oyuncu olduğu için elinde de bu kadar top tutamaz ve pas alamaz. Gelen pasları da iyi kullandı. All-Star bir şovdu ve bu şovda bir Türk olarak Mehmet Okur vardı. Bu yeterliydi benim için" dedi.


20.02.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline   Alıntı ile Cevapla