Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-05-2006, 18:48   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtalya'da kulüpler mercek altında

İtalyan futbolu, son dönemlerin en geniş kapsamlı soruşturmasıyla karşı karşıya.
Napoli Savcılığı'nın uzun süredir yürütmekte olduğu soruşturma, futbol dünyasında tam bir deprem etkisi yaratacak nitelikte görünüyor. Yaklaşık bir yıldır dinlenen telefon konuşmalarından elde edilen bilgiler ve bu veriler ışığında 2004-2005 sezonundaki maçların izlenmesi neticesinde, 18 maçta şike şüphesi ortaya çıktı. Şike kuşkusunun bulunduğu karşılaşmaların 12'sinin İtalya'nın ünlü futbol takımı FC Juventus'un maçları olması da dikkat çekiyor.
Yöneticilerden hakemlere, kulüplerden oyunculara kadar uzanan kuşkulular listesinde, haklarında tahkikat başlatılan kişi sayısı daha şimdiden 50'yi aşmış durumda. İtalya'daki Birinci Futbol Ligi'nden FC Juventus, ACF Fiorentina, SS Lazio, Udinese, AC Siena ve FC Messina, İkinci Futbol Ligi'nden (Serie B) ise Arezzo, Crotone ve Avellino, mercek altına alınan kulüpler arasında yer alıyor.
Bunlardan, aralarında FC Juventus'un da bulunduğuna kesin gözüyle bakılan 3 takım, "sporda hilecilik" suçlamasına muhatap olmaları nedeniyle, çok ağır cezalara maruz kalma riskiyle karşı karşıya. Diğer 6 takımın soruşturmaya konu olmalarının ise daha çok, FC Juventus'un Genel Direktörü Luciano Moggi hakkındaki "transferlerde usulsüzlük" suçlamasıyla ilgili olduğu tahmin ediliyor.

11.05.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : AA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline