Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2006, 11:17   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Alpay’ın bileti kesildi

Köln’ün evinde Nürnberg’e 4-3 yenildiği maçta kötü bir performans sergileyen Alpay Özalan’ın takımdan gönderilmesi gündemde... 14.03.2006






Almanya’nın Bild gazetesi bu karşılaşmanın 6. dakikasında penaltıya neden olan ve teknik direktör Hanspeter Latour tarafından 38. dakikada oyundan alınan milli oyuncunun gözden düştüğünü yazdı. ‘Alpay’ın son maçı mı?’ başlığıyla verilen haberde tecrübeli futbolcu için Köln defterinin artık kapanmak üzere olduğu ifade edildi. Teknik direktör Latour, Alpay’ı oyundan almasının nedenini “görevini yapamadı” diye açıklarken, “Alpay’ın Köln’de işi bitti mi” şeklindeki bir soruya karşılık da “Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum” açıklamasını yaptı.

Avrupa'dan Diğer Haberler
Chelsea Ballack’ı bekliyor

Alman ve İngiliz basını Michael Ballack’ın Chelsea ile anlaştığı haberlerini verirken, Londra ekibinin teknik direktörü Jose Mourinho ilginç açıklamalar yaptı. Bild gazetesine konuşan Portekizli çalıştırıcı, Alman süperstarı gelecek sezon takımında görmek istediğini belirtip, “Ballack çok önemli bir oyuncu ve onun Chelsea forması giymesi çok iyi olur. Biz teklifimizi yaptık. Düşünmesi için zamana ihtiyacı var. Bu andan itibaren artık herşey ona bağlı” diye konuştu. İngiliz ekibinin 120 bin pound haftalık teklif ettiği Ballack bu öneriyi kabul ederse dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacak. Ocak ayında Bayern’in 4 yıllık kontrat uzatma teklifini geri çeviren 29 yaşındaki süperstara M.United, Inter ve Real Madrid de talip.

‘Yeniden dirildik’
Alman Ligi’nde zirve yarışı yapan Werder Bremen’i deplasmanda 3-0 yenerek, 9 hafta sonra galip gelen Hertha Berlin’in Türk yıldızı Yıldıray Baştürk bu galibiyeti ‘yeniden diriliş’ olarak yorumladı. Yıldıray, “Bundan önceki son galibiyetimizi Leverkusen’’e karşı 2 ay önce almıştık. Bremen önünde sezonun en iyi oyununu oynadık” dedi. Milli oyuncu, Şampiyonlar Ligi’ne katılma konusunda da “Evet uluslararası bir turnuvada oynamak istiyorum. Bu hedefe ulaşmak için herkesin destek vermesi gerekir” ifadesini kullandı.

Son bilete iki aday
Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselecek son takım bu gece oynanacak Inter-Ajax maçıyla belli olacak. İki takım arasında üç hafta önce Amsterdam’da yapılan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sona ermişti. Hollanda Ligi’nde şampiyonluk umudunu yitiren Ajax varını yoğunu ortaya koyup, bu maçtan alacağı bir galibiyetle ilk sekize kalmayı hedefliyor. Cordoba’nın cezalı olduğu Inter’de 10 maçlık gol hasretine Sampdoria önünde son veren Adriano en büyük koz. Konuk ekipte iki savunma oyuncusu Heitinga ve Grygera forma giyemeyecek. San Siro’da 21.45’te başlayacak maçı Star TV naklen yayınlayacak.

Barcelona’da panik yok
Osasuna deplasmanında İspanya Ligi’ndeki bu sezon 4. yenilgisini alan Barcelona’da ortalık süt liman... 2-1 kaybettikleri maç sonrası konuşan Ronaldinho bunun kendileri için bir ihtar olduğunu ve bu uyarıyı dikkate alacaklarını belirtip, “Kazansak şampiyonluğa ramak kalacaktı ama başaramadık, şimdi çok çalışmaya devam etmeliyiz” dedi. Kırmızı kart gören Motta da “Yenilgi için hakemi suçlayamayız. Çünkü gerçekten iyi futbol oynamadık” yorumunu yaptı. Bitime 11 hafta kala Barça ile takipçileri Real Madrid ve Valencia arasında 9 puan fark bulunuyor.

Steve Bruce’un uykuları kaçıyor
İngiltere Premier Ligi’nde milli futbolcu Mustafa İzzet’in takımı Birmingham City’nin teknik direktörü Steve Bruce, küme düşme kabusu yüzünden uyku bile uyuyamadığını söyledi. Tecrübeli teknik adam çok stresli günler yaşadığını söyleyip, “Gerçekten psikolojik olarak çok yoğun günler geçiriyorum. Günde sadece iki saat uyuyabiliyorum” açıklamasını yaptı. Birmingham, 20 takımlı Premier Lig’de 24 puanla 18. sırada yer alıyor.

‘Lionel Messi Rooney’den iyi’
Villarreal takımının Arjantinli süperstarı Juan Roman Riquelme, Arjantin futbolunun yeni yıldızı Lionel Messi’nin İngilizler’in son dönemde yetiştirdiği en önemli gençlerden Wayne Rooney’den çok iyi futbolcu olduğunu söyledi. Riquelme, “Dünya futbolunda şu anda adından sözedebileceğimiz iki genç yıldız var: Rooney ve Messi. Ancak Messi’nin yetenekleriyle Rooney’nin yeteneklerini kıyaslamak bile saçma. Messi çok daha ileride ve 2006 Dünya Kupası’na damgasını vuracak” dedi.
xarizma Ofline