Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2007, 11:12   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

X-ENERJİ

Birincil enerji ve elektrik taleplerinin yeterli ve güvenilir bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla, enerji amaçlı yatırımlara ağırlık verilmeye devam edilecektir. Enerji hammaddelerinin arama ve üretiminde kamu dış kaynaklarından yararlanılmaya çalışılacak, bu konuda özel sektör ve yabancı sermaye girişi desteklenecektir.
V.Plan döneminde birinci enerji tüketiminin yılda ortalama %7.2 oranında artması beklenmektedir. Birinci enerji kaynakları tüketimi içinde petrolün %44.1, ticari olmayan kaynakların %15, taş kömürü ve linyitin %29 paya sahip olacağı tahmin edilmektedir.Linyit’in santrallerde kullanılması, orta ve uzun dönemde hidrolik enerji potansiyelinden en yüksek düzeyde yararlanılması hedeflenmiştir.
1984’te 29800 Gwh dolayında gerçekleşecek elektrik tüketiminin 1989 yılında 50700 Gwh’a çıkarılması hedef alınmıştır.Bu sebeple, Plan döneminde, elektrik, gaz-su toplam üretimi %11.2 oranında artacaktır.
XI-HİZMETLER

-Ulaştırma
V.Plan döneminde, ulaştırma sektörünün sağlıklı bir yapıya kavuşması sektörde verimliliğin artması, mevcut kapasitelerin en etkin bir biçimde kullanımını ve hizmet düzeyinin yükseltilerek devamı, alt yapının güvenli ve ekonomik bir hizmeti eksiksiz yerine getirmesi hedef alınmıştır.
-Haberleşme
Haberleşmenin zamanında, kesintisiz ve güven verici bir şekilde sağlanması, bütün yurt sathına yayılması ve uluslararası bağlantıların artırılması hedef alınmıştır.
-Radyo-Televizyon
Plan döneminde daha önce başlanan radyo ve TV vericileri en kısa zamanda bitirilecek, yurdun tamamının en az iki radyo istasyonunu dinlemesi sağlanacaktır. TV yayınları çok kanalda net olarak izlenir hale getirilecektir.
-İnşaat Sektörü
Yüksek evsaf ve standartta inşaat malzemesi imalatı yönlendirilecektir. Yapı malzemesinde yurtiçi imkanlardan daha geniş şekilde yararlanılacaktır.
-Turizm
Dış turizm gelirlerinde yılda ortalama %14.2, giderlerinde ise %18.9 artışla V. Plan dönemi sonunda, 540 milyon dolarlık net döviz geliri sağlanması hedef alınmıştır.
  Alıntı ile Cevapla