Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2007, 11:12   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

6-) YABANCI SERMAYE
6224 sayılı kanun kapsamı dışında kalan (petrol hariç) yabancı sermaye işlemleri bu kanun kapsamına alınacak, yabancı sermaye uygulamalarında teşkilat ve mevzuat yönünden gerçekleştirilen düzenlemelerin ilgili kanuna dahil edilmesine çalışılacaktır. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak, ticari ve sınai faaliyetleri Türkiye dışında bulunan şirketlerin kuruluşuna imkan verecek tedbir ve teşvikler geliştirilecek, yüksek finansman ve ileri teknoloji gerektiren kritik projelerin uygun yabancı sermaye yatırımlarıyla gerçekleştirilmesi teşvik edilecektir.
II-TEŞVİK POLİTİKASI

Teşvik politikasının amacı, girişimcilerin tercihlerini plan hedefleri doğrultusunda yönlendirmektir.
Teşvik ve yönlendirme araçları, yatırımın konusuna, kapasitesine, teknolojisine, istihdam ve ödemeler dengesine katkısı ile yer seçimine göre etkili ölçülerde farklılaştırılmış olarak ve selektif biçimde kullanılacaktır. Bu çerçevede yatırımların yurt düzeyinde dengeli dağılımını yönlendirmek amacıyla teşvik tedbirlerinin yörelere göre uygulamasında farklılaştırmaya devam edilecek; yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın yapacakları yatırımlar ile kalkınmada öncelikli yörelerde ve organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımlara ve ihracata dönük yatırımlara ve ihracata dönük yatırımlara ilave teşvikler sağlanacak, yatırımların finansmanında öz kaynak kullanımı teşvik edilecektir.
İhracatın teşvikinde, ihracatın hacminin artırılması ve bunun sürekli kılınması, ihraç ürünlerinin çeşitlenmesi, özellikle sınai ürünlerinin payının artırılması doğrultusunda hareket edilecektir.
  Alıntı ile Cevapla