Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2007, 11:13   #11
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

III-FİNANSMAN ve TASARRUF POLİTİKASI

1-) PARA KREDİ POLİTİKASI
Merkez Bankası kaynakları, esnek bir para politikasının izlenebilmesine imkan verecek şekilde düzenlenecek, Merkez Bankası’na açık piyasa işlemleri yapmak imkanları değerlendirilecektir.
Enflasyonist talep baskısına neden olmayacak ve likidite ihtiyacını karşılayacak yeterli para arzı politikası uygulanacaktır.
Ekonomide kaynakları mobilize ederek tasarrufları artırıcı ve bu tasarrufları enflasyona karşı koruyucu, kaynakların etkin dağılımını sağlayıcı yönde bir faiz politikası uygulanacaktır.
İç tasarruf oranlarının yükseltilmesinde gönüllü tasarruflar teşvik edilecek, mevduat ve kredi faizi arasındaki farkın azaltılmasına çalışılacaktır.
Mevduat munzam karşılığı sistemi basitliğini koruyacak, tercihli kredi sistemi tedricen genel sisteme entegre edilecek, orta ve uzun vadeli kredi uygulaması yaygınlaştırılacak ve sermaye piyasasının gelişmesi orta vadeli bir program içinde hızlandırılacaktır.

2-) MALİYE POLİTİKASI
İç tasarrufları artırma çabalarına kamu kesiminin etkili bir şekilde katkısının sağlanması gereklidir.Enflasyonla mücadele, fiyat artışları %10 civarına inecek şekilde sürdürülecek, kamu tüketim miktarı aşılmayacak, verimsiz istihdam artışından ve yeni sübvansiyon harcamalarından kaçınılacak, kamu hizmetlerinin her kademesinde israf önlenecek, tasarrufa uyulacaktır.
Vergiler, kurumlaşmayı,tasarrufu ve yatırımı teşvik edecek bir araç olarak kullanılacak, vergi idaresi yeniden yapılandırılacak otomasyon artırılacak, daha etkili hizmet verilmesi sağlanacak, vergi sistemi sadeleştirilerek daha kolay anlaşılır ve adil bir hale getirilecek, katma değer sistemine ve ölçü esası yerine değer esasına geçilecek, döner sermaye sistemi yeniden değerlendirilecektir.
  Alıntı ile Cevapla