Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2007, 11:20   #15
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

-Turizm
Turizm’de önceliği, 2634 sayılı kanun gereğince belirlenen turizm alan ve merkezlerinin geliştirilmesi taşımaktadır. Türkiye’nin doğal tarihi ve kültürel varlığı, tüm mevcut turizm potansiyeli, ekolojik dengeyi koruma, çevreyi temiz ve sağlıklı tutma ve güzelleştirme ilkeleri doğrultusunda değerlendirilecektir.
-Haberleşme ve Radyo-TV
Haberleşme hizmetlerinde duplikasyondan kaçınılacak, gerek yurt içinde gerekse yurt dışından haber naklinin otomatik sistemde gerçekleştirilmesi sağlanacak, uydu haberleşme sistemlerinden yararlanılacaktır.
SOSYAL POLİTİKALAR

V. Plan döneminde kalkınma hızının yükselmesiyle birlikte işgücüne katılanların istihdamı mümkün olacak, işsizliğin azaltılması için mevcut imkanların daha rasyonel bir şekilde kullanılması yolları geliştirilecek, işgücü arz ve talep piyasalarında istihdam artırıcı düzenlemelere gidilecektir. İşsizlik sorununa yaklaşımda öncelik açık işsizler grubuna verilecektir.
Ekonomik ve sosyal kalkınma sonucu sağlanan katkının değerlendirilmesinde de aile birimi esas alınacaktır.
Özel sağlık hizmetleri teşvik edilecek, sağlık sigortasına geçiş dönem içinde ele alınacaktır.
Çiftçiye; tarıma dayalı sanayi projelerini de içine alan entegre kırsal kalkınma projeleri şeklinde hizmetler götürülecektir.
Kalkınmada Öncelikli Yörelerimizin gelişme potansiyeli, ekonomik, mali, sosyal ve idari tedbirleri ihtiva eden politika ve programlarla harekete geçilecek, bu yörelerimiz ile diğer yöreler arasındaki gelişmişlik farkları azaltılacaktır.
Konut inşaatında daha kullanışlı, ekonomik ve Türk halkının ihtiyacına ve yasayış tarzına uygun birimler teşvik edilecektir.
Sosyal güvenlik anlayışının esasını; çiftçi, esnaf ve sanatkar, işçi, memur gibi bütün çalışanların sosyal güvenliğe kavuşturulmaları, ihtiyaç sahiplerine yeterli seviyede sosyal yardım sağlanması ve bütün vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlandırılması teşkil edilecektir.
  Alıntı ile Cevapla