Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-02-2007, 08:50   #9
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hedef adam Click the image to open in full size.Trabzonspor yenilgisi sonrasında Beşiktaş camiasında gözler teknik direktör Jean Tigana’ya çevrildi. Fransız hoca ilginç bir şekilde kendini savundu: Ben başarılıyım! 27.02.2007
Her dediği yapıldı
Sezona sekiz yeni transfer ve şampiyonluk hedefiyle başlayan Beşiktaş’ta işler yolunda gitmiyor... Deplasmanda aylardır galibiyet yüzü görmeyen Siyah-Beyazlılar’da üst üste alınan Konyaspor ve Trabzonspor yenilgileri, gözleri teknik direktör Jean Tigana’ya çevirdi. Yönetim tarafından, her isteği yerine getirilen ve tüm talep ettiği futbolcular transfer edilen Fransız çalıştırıcının, Karadeniz deplasmanında bariz hatalar yapması ve mücadele bitiminde oyuncularını suçlar bir tavır takınması, bardağı taşıran son damla oldu.

‘Benim hatam yok’
Trabzon’da alınan yenilgi sonrası büyük tepki gösteren Siyah-Beyazlı camianın sesini Jean Tigana’ya duyurmaya çalışan yönetim, Fransız çalıştırıcının yanıtıyla şaşkına döndü. Tecrübeli hocadan özür ve alacağı yeni tedbirleri duymayı bekleyen idareciler ilginç bir cevapla karşılaştı. Beşiktaş’ın ligde geride kalmasında hiç payı bulunmadığını söyleyen Jean Tigana, “Bu tip şeyler hep yaşanır. Bir futbol takımı başarısız olunca, teknik direktör suçlanır. Kesinlikle hatam olduğunu düşünmüyorum” diyerek şaşırttı.

‘Durumdan memnunum’
Beşiktaş’ın geçen sezonki durumuna dikkat çeken Fransız teknik adam, “Geçen sezonki takımı ben kurmamıştım. O döneme baktığımızda, liderle aramızda 22 puan vardı ve beşinci sırada bulunuyorduk. Şimdi benim kurduğum takım ile geçen yıl arasında dağlar kadar fark var. Liderin sadece 8 puan gerisinde ve üçüncü sıradayız. Aldığımız galibiyet sayısı da bir fazla. İstatistikler yalan söylemez. Rakamlar benim başarılı olduğumu kanıtlıyor. Ligdeki durumumuzdan memnunum ve çok rahatım” ifadesini kullandı.

Başkan el koyacak
Tigana’nın bu çıkışı sonrasında yöneticiler, “Beşiktaş’ın forması zaten ilk ikiye oynar. Camia, zirve yolundaki rakiplerimizin başarısızlığını, kendi başarımız olarak kabul etmez” yanıtını verdi. İdareciler, bugün Amerika’dan dönecek olan Başkan Yıldırım Demirören ile görüşüp, Jean Tigana konusundaki ağırlığını koymasını isteyecek. Başkan hocayla görüşecek ve son kararını cumartesi günü oynanacak Galatasaray derbisi sonunda verecek. Bu arada dün basına kapalı olarak yapılan idmanda Fransız hocanın çok neşeli olduğu bildirildi.

‘Coloccini’yi istememişti’
Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, teknik direktör Tigana’nın Coloccini gibi kariyerli bir oyuncuyu istemeyip, takımın savunmada sıkıntı yaşamasına göz yumduğunu söyledi. Soğancıoğlu, “Ara transferde Arjantin Milli Takımı’nın ve Deportivo’nun savunma oyuncusu Coloccini ile her konuda anlaşmıştık. Kendisi de gelmeye hazırdı. Ancak Tigana, böyle bir futbolcu alınmasına karşı çıktı. Elinde Baki, Mustafa Doğan, İbrahim Toraman gibi futbolcuların olduğunu belirtti. Kendisi bir futbolcu istedi ancak önerdiği isim, hem pahalı hem de kariyeri olmayan bir oyuncuydu, biz de almadık. Böyle inatlaşma olmaz. Bundan sonra hoca konusunda olayın içerisinde olacağım. Bu kulübe kimsenin yanlış yapmaya hakkı yok” diye konuştu.

Orhan YILDIRIM
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla