Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2007, 19:50   #1
odin
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lightbulb Dünyamız için 5 dakika

Tüm dünyada küresel isinmaya karsi ortak bir eylem!…
Eylem plani şu: yerel saatlerin farkliligi gözetilmeksizin bütün
dünyada 1 Mart 19.55-20.00(sadece 5 dakika!) arasi tüm enerji kaynaklari kesilecek. Evde ya da isteyseniz salterler inecek! Arabadaysaniz yol kenarina çekeceksiniz vs.

Yapabilen yapacak!

Amaç bütün dünyada yer alacak bu 5 dakikalik kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufuyla karar mercilerinin dikkatini çekmek. Bu e-postayi ne kadar çok kisiye iletirseniz eylemin kapsami o kadar büyük olur.

Birileri bir şeyler yapmazsa artan sıcaklıklar sonucu şunlar yaşanacakClick the image to open in full size.yazının devamı için)

+2.4 derece: Su sıkıntısı başlayacak
Kuzey Amerika’da kum fırtınaları tarımcılığı yok edecek. Deniz seviyeleri yükselecek. Peru’da 10 milyon kişi su sıkıntısı çekecek. Mercan kayalıkları yok olacak. Gezegendeki canlı türlerinin yüzde 30′uı yok olma tehlikesiyle karışılacak.

+ 5.4 derece: Denizler 5 m. yükselecek
Deniz seviyesi ortalaması 70 metre olacak. Dünyanın yiyecek stokları tükenecek.

+ 6.4 derece: Göçler başlayacak
Yüz milyonlarca insan uygun iklim koşullarında yaşamak umuduyla göç yollarında düşecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da, ABD’nin bir türlü imzalamaya yanaşmadığı Kyoto protokolünü ABD’nin bir an evvel imzalaması gerektiğini söyleyerek, “Aksi taktirde biz de AB olarak karbon vergisi artırımına gideriz” dedi.

Birey olarak ”küresel ısınma”nın önüne geçmek pek mümkün değil..Yapılacak tek şey ”devlet politikalarının” düzenlenmesi..ama ABD Kyoto protokolünü imzalamakta ısrarcı..

Ne yapılmalı?

Uluslar arası işbirliğin gidilmeli.Yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılması için daha fazla yatırım yapılması gerekiyor.NASA için çalışan bilim adamı Hansen, Aralık 2005’te küresel ısınma nedeni sera gazlarının azaltılması gerektiğini söylediğinde Beyaz Saray’ın eleştiri oklarına hedef olmuştu.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla