Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2007, 22:14   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Sığınabildiğiniz tek yer, yuvanız"

"Sığınabildiğiniz tek yer, yuvanız"Click the image to open in full size.

İngiltere’de ırkçılık yapmakla suçlanan milli futbolcumuz Emre Belözoğlu, hakkındaki iddialara Tempo dergisinin satışa sunulan son sayısındaki röportajında yanıt verirken, futbol kariyeriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Hakkındaki iddialar karşısında gördüğü desteği dile getiren Emre, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın ilgisinden gurur duyduğunu belirtirken, başta Fatih Terim’in ve medyanın gösterdiği iyi tavrın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Emre, "Varsın beni bütün dünya böyle bilsin ama Türkiye’de tek bir insanın bile bana ırkçı demesi beni çok üzer. İnsanın kendi ülkesinde nasıl bilindiği çok önemli. Böyle bir durumda sığınabildiğiniz tek yer, yuvanız. Varsın tüm dünya hissetmediğim halde beni ırkçı diye bilsin" dedi.
Newcastle’da milliyetçi bir tavır, bakış açısı ile karşılaştınız mı?
"İngiltere’de en çok İngiliz futbolcular, İtalya’da en çok İtalyan futbolcular korunur. Bizim ülkemizde ise ilk önce Türk futbolcular yerin dibine koyulur. Ne İngilizlerin, ne İtalyanların bizim kadar misafirperver olduklarını söyleyebiliriz. Onlar da iyiler. Bugüne kadar bana hiçbir sıkıntı yaşatmadılar. Toplumun önde gelenlerinden biriyim. Bu yüzden bu şekilde bir tavrı bana hissettiremezler. Alt tabakaya inseniz milliyetçi bir tavır insanlara sıkıntı veriyor olabilir."
Takım arkadaşlarınızın Meksikalı, İngiliz, Afrikalı olması ya da dinlerinin farklı olması sizin için önemli mi?
"Ne dini, ne ırkı, ne rengi, ne yaklaşımı önemli. Hepimizi yaratan birisi var. Irkçı hareketlerde bulunduğum iddia edilen Howard’ı tanımam. Beni suçlayan Joseph Yobo. Onunla da maçtan sonra çok iyi görüştük. Zaten en iyi arkadaşlarım hep siyahiler oldu."
Bu olaylar karşısında takımınızın tutumunu nedir?
"Bana takım içinde birinin, tesiste çalışan birisi olsa dahi suçlayıcı bir tavrını hissetsem, bir dakika bile Newcastle’da durmam."
Newcastle ile anlaşmadan önce F.Bahçe’den teklif almıştınız. O teklifi değerlendirmediğinize pişman mısınız?
"Ben her zaman 'Avrupa’da kalmak istiyorum' diye fikrimi beyan etmiştim. Bu fikrimden dolayı hiç pişman değilim. Avrupa’da oynayan Türk sayısı çok az ve burada kalma taraftarıydım."
Sizin için yapılan "İspanya takımında çok güzel oynar" yorumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Önümde dokuz sene daha yüksek seviyede oynayabileceğim futbol yaşantım var. Orayı da düşünebilirim. İspanya’yı tercih etseydim fizik kondisyon değil de göze hoş gelebilecek teknik özelliklerin ortaya çıktığı bir lig olan İspanya’da daha farklı şeyler yaşayabilirdim."
Milli Takım’ın mart ayı içinde çok önemli iki maçı olacak. Ayrıca size açılan ırkçılık suçlamasıyla ilgili dava da aynı ayda sonuçlanacak. Mart ayının özel bir önemi olacak mı hayatınızda?
"Olmayacak. Çok özel bir ay değil. Hakkımda iyi bir karar çıkarsa, çok daha iyi konsantre olabileceğim bir Norveç maçı olacak. Davanın sonucu kötü bile olsa kendimi iyi bir şekilde motive edebilirim diye bakıyorum aslında."
Norveç ve Yunanistan maçlarından nasıl bir sonuç çıkar, ne düşünüyorsunuz?
"Grupta en iyi üç takım birbirleriyle oynayacak. Çok iyi bir hava yakaladık. Bu maçları alabilecek çok yetenekli futbolcularımız var."
İsviçre maçında aldığınız ceza, ırkçılık suçlaması... Bu yaşananlarda payınız nedir?
"İsviçre maçında hak etmediğim bir ceza aldım. Ne bir görüntüm, ne kimsenin benden şikáyeti varken, takıma kesilen cezadan ben de payımı aldım. 27 yaşına geldim. Bu saatten sonra oyunum değişmez. Beni beğenmeyen de çağırmasın hiçbir yere. Irkçılık suçlaması da karar aşamasında olduğundan bir açıklama yapmayayım."
Yaşanan olayların sonucunda Türkiye’ye erken dönüş ihtimali oldu mu hiç?
"Önümüzdeki günler ne getirirse ona göre hareket ederim. Şu an için kafamda Türkiye yok."

01.03.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : Hürriyetdocument.write('');
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline   Alıntı ile Cevapla