Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2007, 02:17   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tavuk suyuyla yapılan çorba, soğuk algınlığından koruyor

Tavuk suyuyla yapılan çorba, soğuk algınlığından koruyorUzmanlar, pek çok insanı yatağa düşüren kış enfeksiyonlarına karşı tavuk suyu çorbası öneriyor. Eskiden 'nine' tavsiyesi olarak görülen tavuk suyu çorbasının soğuk algınlığı tedavisinde sağladığı faydaları artık tıp dünyası da kabul ediyor

Tavuk suyuyla yapılan çorba, soğuk algınlığı tedavisinde yardımcı oluyor. Anneler, tavuk sulu çorbalara daha özen göstermeli artık.
Nişantaşı KBB Grubu uzmanlarından Dr. Atilla Şengör, tavuk suyu çorbasının yararlarının bilimsel olarak ispat edildiğini söylüyor. Araştırmalarda tavuk suyunun güçlü bir balgam söktürücü işlevi gördüğünün ortaya çıkarıldığını belirten Şengör, "Öksürük şuruplarında da tavuk suyundakine benzer maddeler var." diyor. Gribe yakalananların vücudunda kuruma meydana geldiğini hatırlatan Şengör, "Tavuk suyu, vücut kurumasını önlüyor. İçindeki birtakım minerallerle de eklem ağrılarının ve vücut kırgınlığının geçmesini sağlıyor." diye konuşuyor. Şengör, kış enfeksiyonlarına yakalananlara günde en az bir tabak tavuk suyu içmelerini öneriyor. Şengör, hastaların daha çabuk iyileşmesi için dinlenmeleri, uyumaları, sigara, alkol ve stresten uzak kalmaları gerektiğini ifade ediyor.
Kış enfeksiyonlarına karşı neler yapılmalı?
Bol protein alın.
A vitamini içeren yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin.
Bol bol C vitamini içeren sebze ve meyveleri yiyin.
Üç öğün düzenli beslenin.
Hastalandığınızda tavuk suyu çorbası için.
Bol sıvı tüketin.
Toplu mekanlardan uzak durun.
Evinizi sık sık havalandırın.
Beslenme saati ve düzenine dikkat edin. Dinlenmeyi ihmal etmeyin.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla