Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2007, 09:28   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bugün bayram - Vedat Okyar

Bugün bayram
Click the image to open in full size.Derbilere ‘futbol bayramı’ olarak bakarım. Ayrı bir keyif alırım. Bu bayram günü maç öncesi tahminlerim de olmaz. Futbol tartan kantar, sıhhatli ağırlıkları yansıtmaz. Benim de sanal ölçüm geçerli değildir. Her iki takım da zincirleme kazalar yaptı. En kolay şampiyon olunacak bir sezonu liderin arkasından takip ediyorlar. Her ikisi için de ‘ya tamam, ya devam’ maçı olacak.

Karşılaşma önceleri oynanmamış maçın kahramanı olmaz diye düşünürüm. O gün için kahramanlar sahanın içinden çıkar. Hani derler ya, ‘umulmadık taş baş yarar’, hiç umulmadık biri çıkıp maçı değiştirebilir. Bu futbol bayramıdır dedik ya, tribünlerden bir şey çıksın istemem. Neticede oyun ama pahalı oyun. Büyük yatırımlar yapılıyor, para olarak karşılığını yönetim ister, puan karşılığını da taraftar.

*****
Yapma be Ziya!
Ben Trabzon’da asgari ücret alan bir adamın çocuklarını Vakko’dan, Beymen’den giydirme çabalarını görüyorum, çok da takdir ediyorum. Lakap almak zordur. ‘4. Büyük’ lakabı almak bizim ülkemizde başka kime nasip oldu ki? Keşke 7’lere, 8’lere taşınsak... Gelelim sadede...

Yapma be Ziya kardeş! Futbol sihirle, büyüyle olmaz. Beşiktaş maçı öncesi toprağa ne ektin bilmiyorum ama biçtiğini söyleyeyim, Ersen Martin’le oldu. Futbolda hokus pokus yok Ziya!

Eyüp diye bir takım var, her antrenmandan önce Eyüp Sultan’a uğruyorlar. 3. Lig’den burunlarını çıkaramadılar. Futbol müspet bir bilim oldu. Oradan birşeyleri çıkar, bu ekim işlerini bırak. Sana bir de ağabey tavsiyem var; çok konuşuyorsun, hiçbir şey demiyorsun. Cep telefonuna yanlış numara düşse herhalde bir 45 dakika konuşursun. Sen şimdi diyeceksin ki “Vedat Ağabey, bunları niye kulağıma fısıldamadın da yazıyorsun?” Güzel adam, bizim eve ekmek buradan gidiyor.

*****
Ne mutlu sana Bülent Korkmaz
Gerets'in antrenörlüğüne ‘iyidir’ veya ‘kötüdür’ diyemem. Adamlığını gördüm. Kupadan elendiler, Erciyespor’un hocası Bülent Korkmaz’a bir sarılıp tebrik edişi var, yüzünde maske yok. Maske takmış sahte sevgi gösterisine sporda yer yok. Bu, G.Saray’ın geçmişine, Bülent’in geçmişine saygı duymaktır. Benden de Gerets’e saygı.

Bülent’i futbola başladığı ilk günden beri tanırım. Üst seviyede iş ahlâkı olan, futbol iştahı hiç kaybolmayan bir oyuncuydu. Şimdi kenarda mesuliyet almış bir kişi. Futbol öyle bir oyun ki, hırs bulaşıcıdır, etraftakilere sirayet eder.

Bülent’teki bu hasletler kenarda dururken sahanın içine girdi. 11 tane Bülent seyretmeye başladım. Çok zor yerde mesuliyet aldı, kümede kalır mı bilemem... Ama kalmazsa seneye kümeye geri döner diye senet imzalarım.

Sevgili Bülent... Futbol oynarken çok şey verdin... Bu ülkeye antrenör olarak da çok şeyler vereceksin... Ne mutlu sana kardeşim
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla