Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2007, 21:18   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Olaylı maç Lyon'un

Fransa Ligi'nde 27. haftanın açılış maçında, lider Lyon deplasmanda Galatasaray'ın eski oyuncusu Marek Heinz'ın takımı Saint-Etienne ile karşılaştı.. İkinci yarıda, tibünlerden sahaya atılan patlayıcı madde yüzünden 20 dakika duran maçı, Lyon 3-1 kazandı

Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Ligue 1'da açık ara liderliğini sürdüren Lyon, geçen hafta Paris Saint Germain'i deplasmanda 2-0'la geçen Saint-Etienne'e konuk oldu.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan St. Etienne olurken, golü bulan taraf Lyon oldu. 28. dakikada Florent Malouda'nın ortasında boşta kalan topla ceza sahasına giren Kim Kallström, takımını 1-0 öne geçirdi.

37. dakikada sahneye çıkan Portekizli Tiago, kimsenin beklemediği bir anda ceza sahasının dışından attığı müthiş aşırtma golle, farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı 2-0 Lyon'un üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya Lyon golle başladı. Juninho'nun forma giymediği maçta, kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fred, attığı güzel gol ile skoru 3-0 yaptı.

OYUN 20 DAKİKA DURDU
Dakikalar 51'i gösterdiğinde ise, tribünlerden sahaya atılan göz yaşartıcı gaz, başta St. Etienneli Pascal Feindouno olmak üzere bütün oyuncular ve yan hakemi etkiledi. Bunun üzere orta hakem Tony Chapron, oyunu durdurdu ve her iki takım da soyunma odasının yolunu tuttu. Yaklaşık 20 dakika duran maç sonunda, havaya yayılan gazın tamamen dağılması sonucu, maç 71. dakikada tekrar başladı.

Kaldığı dakikadan devam eden karşılaşmanın 81. dakikasında, ceza sahasının içine giren Bafetimbi Gomes, düşerken şutunu attı ve skor 3-1 oldu.

Öte yandan, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Marek Heinz, Damien Perquis'in yerine ikinci yarıda oyuna girdi fakat etkili bir oyun ortaya koyamadı.

3-1'lik bu galibiyet sonucunda Lyon deplasmanda yaptığı 14. maçta, 11. galibiyetini aldı. St. Etienne ise evinde 6. kez mağlup oldu. Lyon deplasmanlarda berabere kalmama alışkanlığını sürdürürken, ev sahibi Saint Etienne ise, bu sezon evinde yaptığı 14. maçta da berabere kalmadı.

Fransa Ligi'nde şampiyonluğa edim adımlarla ilerleyen Lyon, puanını 61'e çıkarırken, St. Etienne ise 39 puanda kaldı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla