Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2007, 13:37   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Burundan Kıl Aldırmayın

Akademi Kulak Burun Boğaz Hastanesi doktoru Hüseyin Demir, burun kıllarının insan vücudunda önemli bir yeri olduğunu belirterek, burun kıllarını aldıran kişilerde akciğer hastalıklarının oluşabileceğini, burun kılları alındığı zaman burun bölgesinde enfeksiyonlara yol açabilir" dedi....

Akademi Kulak Burun Boğaz Hastanesi doktoru Hüseyin Demir, burun kıllarının insan vücudunda önemli bir yeri olduğunu belirterek, burun kıllarını aldıran kişilerde akciğer hastalıklarının oluşabileceğini söyledi.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde burunlarındaki kılları aldıranların yoğunlukta olduğunu ifade eden Dr. Demir, "Burun yoluyla alınan hava içerisindeki toz ve partiküller, burun kılları tarafından tutulur ve hava nemlendirilir. Böylelikle akciğerlere mümkün olan en temiz hava ulaşmış olur. Böylelikle solunum yoluyla aldığımız nefes, akciğerlerimize daha temiz gitmiş olur. Ancak bölgemizde bulunan berber, kuaför veya güzellik merkezlerinde burun içinde bulunan kıllar temizleniyor. Burun içindeki kıllar olmayınca hava direkt akciğere gittiği için mikroplar da direkt süzgeçten geçmeden akciğere gidiyor. Burun kılları alındığı zaman burun bölgesinde enfeksiyonlara yol açabilir" dedi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla