Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-03-2007, 18:33   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Anadolu Liseleri 5 Yıla Çıkacak

ANADOLU LİSELERİ 5 YILA ÇIKARILIYOR...


MİLLİ Eğitim Bakanlığı, "Süper Lise" olarak bilinen yabancı dil ağırlıklı liseleri de Anadolu lisesine çevirince, Anadolu lisesi sayısı 796’ya ulaştı. Okul sayısındaki hızlı artışla birlikte, bu okulların hazırlık sınıflarında bir yıl okutulan yabancı dil dersi diğer sınıflara yayılmadı, bu durum okulların çekiciğini yitirmesine ve kalite sorunu yaşanmasına yol açtı. Bazı özel okullar ve tanınmış bazı Anadolu liselerinin hazırlık sınıfından vazgeçmek istememesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl 6 Anadolu lisesinde hazırlık sınıfının yeniden okutulmasını kararlaştırmıştı.

BAŞVURAN BAŞVURANA

Anadolu liselerinin hazırlık sınıfının kaldırılması, tanınmış bazı liselerde ise bu uygulamaya yeniden geçilmesi, tüm illerde "Anadolu lisesine hazırlık sınıfı konulsun" çabasını başlattı. Çabalarından sonuç alabilmek için okul yöneticileri, veliler araya siyasetçileri de koyup kendi okullarına "hazırlık sınıfı" açılmasını istiyorlar. İstanbul Galatasaray Lisesi, İstanbul Lisesi, Kabataş Lisesi, Vefa Lisesi, Cağaloğlu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi’nde öğrenim süresinin hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıla çıkarıldığını anımsatan yetkililer, şimdi de çok sayıda okuldan, öğrenim süresinin uzatılmasına ilişkin başvurular ulaştığını söylediler.

KRİTERLERE UYGUNLUK

İstanbul’daki Anadolu liseleri başta olmak üzere Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’den Balıkesir Anadolu Lisesi’ne kadar 100’e yakın okulun "hazırlık sınıflı Anadolu lisesi olmak" için çalıştığını kaydeden yetkililer, bu okullar arasından seçme yapılacağını söylediler. Bunun için bazı kriterler geliştirilmeye başlandı. Gerekli koşulları yerine getirecek Anadolu liselerinde hazırlık sınıfı açılacak, öğrenim süresi de 5 yıla çıkarılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlık sınıfı açacak Anadolu liselerini yakında belirlemek için çalışma yaptığı ve bunların Anadolu Liseleri Giriş Sınavı kılavuzuna yetiştirilmesi ve bu okulların isimlerinin listede yer alması için çaba gösterdiği öğrenildi.

YİNE FARKLI OLACAK

Anadolu liselerinde "hazırlık sınıfı olan" ve "hazırlık sınıfı olmayan" diye okulların ikiye ayrılacağını kaydeden yetkililer, öğrencinin buna göre tercih yapacağını söylediler. "Hazırlık sınıflı" Anadolu liselerine, daha yüksek puanla öğrenci alınacak, öğrenci hazırlık sınıfında bir yıl yabancı dil öğrenimi görecek.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla