Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2007, 10:11   #1
sonatcan
Banned
 
sonatcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TTNET Tarafından Engelenen Sitelere Erişim

TTNET Tarafından Sansürlenen, Bloklanan, Engelenen Sitelere Erişim...

Son dönem popüler olan, site engelleme, sansürleme, bloklama, banlama, artık adını nasıl anmak istiyorsanız anın, bunun bir sonucudur. Kaydı ROOT DNS SERVER'lar da olan domainlere erişime keyfi bir şekilde engellemek sadece Türklere özgü bir yöntemdir. Madem ortada bir suç varsa ve keyfi hareket edilmiyorsa yansız ve tarafsız ortamlarda davanızı açınız ve o sitenin kaydını tamamen internetten sildiriniz. Elbette bunu yapmak olasıdır. Ama yapabilmek için sağlam delillerle gitmeniz gerekir. Kafanıza göre savcılık veya mahkeme kararını 1 günde çıkartamazsınız. Bu işler sadece Türkiye'de olur.

Peki biz Türk insanı bu muameleye maruz kalmaya mecbur muyuz? Hangi siteye erişip erişemeyeceğimize, TTNET veya ISS'miz mi (servis sağlayıcımız) karar verebilir? Bizler internette özgür olamaz mıyız?

Elbette hayır. Her problemin bir çözümü olacağı gibi bununda bir çözümü mevcut. Birinci çözüm internet muhtarınızı değiştirirsiniz. Yasakçı DNS sunucuları yerine, düzgün çalışan DNS sunucularını kullanabilirsiniz.

Yada;

Madem muhtarınız yetersiz ve keyfi çalışıyor. O zaman kendi muhtarımız kendimiz oluruz. Aradan mahalli ve bölgesel muhtarlıkları çıkartır direk Merkeze bağlı çalışırız. Böylece de hem özgür oluruz hem de istediğimiz adresleri hızlıca bulur interneti daha hızlı dolaşırız.

Bu alan adı sunucusu dediğimiz zımbırtıyı sadece kendimize ait olacak şekilde çalıştırabiliyoruz. Basit bir yazılımla kişisel bilgisayarımız kendi dnslerini kendisi çözüyor.

Programın adı; TreeWalk DNS

Web sitesi: http://treewalkdns.com/

Program indirme kısmı: http://ntcanuck.com/downloads.htm

Windows 2000, XP, 2003 için direk link: http://ntcanuck.com/download/051111twdns.zip


Windows 2000, XP, 2003 için yan 1: http://treewalk.net/X_f5s33-QlPr7/051111twdns.zip

Windows 2000, XP, 2003 için yan 2: http://confetch.com/download/051111twdns.zip


Windows 95, 98, ME İşletim sistemleri için: http://ntcanuck.com/download/BIND-LE.exe

Windows 95, 98, ME İşletim sistemleri için yan 1: http://treewalk.net/X_f5s33-QlPr7/BIND-LE.exe
__________________

Konu sonatcan tarafından (08-03-2007 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir..
sonatcan Ofline   Alıntı ile Cevapla