Emre'nin dönüşü
Hürriyet İnternet/ANKA 8 Mart 2007
Futbol kariyerini İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United'da sürdüren milli futbolcu Emre Belözoğlu, ırkçılık suçlamaları sonrasında ilk kez bu akşam oynanacak UEFA kupası maçında forma giyebilecek.
Newscastle menajeri Glenn Roeder, ırkçılık iddiaları nedeniyle Ada’da zor günler geçiren milli futbolcu Emre'nin, kondisyon olarak hazır durumda bulunduğunu ve zihnen de eski gücüne geldiğini belirterek, AZ Alkmaar kadrosuna aldı.
Emre’nin yılbaşından bu yana ilk defa oynayabilecek olması İngiltere basınında da geniş yer buldu. Gelişmeleri “Emre’nin dönüşü” şeklinde duyuran İngiliz gazeteleri Roeder’in, “
Emre, çok daha rahat ve kendi içinde mutlu. Geride kalan birkaç ay içinde zihinsel olarak ve dayanıklılığından çok şey kaybetti. Ancak şimdi oynamak istiyor” dediğini aktardı.
Futbolcuların sakatlandığı zaman düşünecek çok vakti olduğunu kaydeden Newcastle United kulübü menajeri, Emre’ye diğer oyunculardan farklı bir biçimde davranmayacağını da sözlerine ekledi.
EMRE'YE CADI AVI
Emre hakkında önce Everton'lı Joseph Yobo'ya ırkçı sözler sarfettiği gerekçesiyle soruşturma açılmış ardından da Watfordlu Al Bangura,
yeni bir ırkçı suçlamada bulunmuştu. Suçlamalara geniş yer veren The Times gazetesi gelişmeleri “medya tarafından yönetilen bir cadı avı” benzetmesinde bulunmuştu.
"BİZ MİLLETÇE HİÇ IRKÇI OLMADIK"
Hurriyet.com.tr'nin İngiltere'de bulduğu Emre Belözoğlu ise konuyla ilgilki olarak "Davanın sonucunu bekliyorum. Kalbim müsterih, hiçbir korkum yok. Biz milletçe hiç ırkçı olmadık. Türkiye'den ve Avrupa'dan bana gerek telefon gerek e-mail ve gerek faksla destek veren herkese teşekkürler. Şu anda davanın bitmesini bekliyorum. Gerçek ortaya çıkacak." demişti.