İbrahim Akın'a Henry örneği !
Tigana’dan İbrahim Akın’a hem övgü, hem uyarı geldi.

08 Mart 2007 09:38
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, bir türlü beklenen performansı veremeyen futbolcusu İbrahim Akın’la çok ilginç bir görüşme yaptı. Fransız teknik adam, genç yıldızla Ümraniye tesislerinde gerçekleştirilen özel görüşmede “Senden çok şey bekliyorum. Ama ancak çok çalışırsan potansiyelini değerlendirebilirsin” dedi. İbrahim Akın’ı Fransa’nın dünyaca ünlü futbolcu Thierry Henry’ye benzettiğini söyleyen Tigana şu ifadeleri kullandı:
“Futbol stilin Henry’ye benziyor. Ben Monaco’yu çalışırken Henry de senin gibi genç bir yetenekti. Üstelik senin yaşındayken özellikleri senden daha azdı. Ancak bitmek bilmeyen bir çalışma isteği vardı. Antrenmanlar bittiğinde hepimiz soyunma odasının yolunu tutarken beni durdurur, ’Biraz daha çalışalım’ der, benden özel idmanlar isterdi. Beni çok yorardı. Hatta eve gittiğimde eşim bana ’Neden hep böyle geç ve yorgun geliyorsun’ diye sitem ederdi. Ama sonra geldiği nokta ortada
‘ÇOK ÇALIŞMANI İSTİYORUM’
Eğer sen de onun gibi çalışır, hiç bıkmadan özel idmanlar yaparsan çok üst düzey bir futbolcu olmaman için hiçbir neden yok. Senden sadece çalışmanı istiyorum. Bunun için de gereken her türlü yardımı yapabilirim.” Bu sözler üzerine İbrahim Akın da hocasına teşekkür ederken elinden geldiği kadar fazla çalışacağını belirtip “Sizin güveninizi boşa çıkarmamak için çok çalışacağım” dedi
A.GÜCÜ MAÇINDA ZOR
Süper Lig’de bu sezon 13 maçta forma giyen genç futbolcu bunların sadece 4’ünde ilk 11’de sahaya çıktı, gol atmayı ise başaramadı. İbrahim’in bu hafta sonunda sakatlığı nedeniyle Başkent’teki A.Gücü maçında forma giymesinin ise zor olduğu açıklandı.
Kaynak: Haber3