Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2007, 23:43   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Maradona'ya Mali Soruşturma

Uyuşturucu sorunu yüzünden yıllar boyunca gündemden düşmeyen, toparlanıp televizyon programıyla yeniden eski şanlı günlerine dönen Maradona, bu kez malî usülsüzlük iddialarıyla karşı karşıya...

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Arjantinli Diego Maradona'nın başı dertten kurtulmuyor.
Uyuşturucu sorunu yüzünden yıllar boyunca gündemden düşmeyen, toparlanıp televizyon programıyla yeniden eski şanlı günlerine dönen Maradona, bu kez malî usülsüzlük iddialarıyla karşı karşıya.
Arjantinli yetkililer, Merkez Bankası'ndan eski futbol yıldızı Diego Maradona'nın 2005 yılından bu yana yaptığı tüm malî işlemlerin dökümünü incelemesini talep etti.
Merkez Bankası da, ülkedeki diğer tüm bankalara bir yazı göndererek bir kaç aydır yürütülmekte olan soruşturma kapsamında gerekli belgeleri beş gün içinde kendilerine iletmelerini istedi.
Merkez Bankası'ndan kaynaklar, kara para aklamaktan ziyade vergi kaçırma gibi bir ihtimalin değerlendirildiğini belirtiyorlar.
Bununla beraber, böyle bir soruşturma ilk kez düzenlenmiyor. Maradona geçen yıl da İtalya'da vergi kaçırmakla suçlanmış, iki Rolex marka saatine el konulmuştu.
Eski futbolcunun mucize çocuk olarak yeşil sahalara çıktığı 70'li yılların sonundan bu yana milyonlarca dolar kazandığı, bir o kadar da kaybettiği düşünülüyor.
Maradona, yıllar boyu uyuşturucu ve aşırı kilo problemleri yaşadı. Buna rağmen bir çok Arjantinli'nin gönlünde kurduğu taht hâlâ yerli yerinde.
(BBC)
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla