Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2007, 12:39   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
OKS Kalkıyor SBS Geliyor

Her yıl 800 bin öğrencinin korkulu rüyası olan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) tarihe karışıyor. İki saat gibi kısa bir sürede geleceğin belirlenmesi, öğrencilerin okuldan çok dershananeye önem vermelerine neden oluyordu...

OKS, öğrencilerin iki saatlik bir sınavla geleceğinin belirlenmesi, okuldaki başarının yeterli bir şekilde sınava yansıtılamaması gibi nedenlerle sıkça eleştiriliyordu.
Öğrencilerin 6. sınıftan itibaren dershanelere gidip sınava hazırlanmaya başlaması, okulu ikinci plana atması,sınavda soru çıkmayan dersleri, konuları önemsememesi, sınav yaklaştıkça 8. sınıfların doktor raporları alarak okul yerine dershanelere gitmesi OKS'nin olumsuzluklarından bazılarıydı..
6, 7 ve 8. sınıfta yapılacak olan bu üç sınav, öğretim yıllarının sonunda gerçekleştirilecek.Türkçe ve yabancı dil derslerine ağırlık verilecek yeni sistemde öğrencilerin becerilerini de öne çıkarmak hedefleniyor. Lise türlerine yerleştirmede, öğrencilerin davranış ve yönlendirilmesi belirleyici olacak. Bu nedenle rehberlik merkezleri ve rehberlik öğretmenlerinin etkinliği artırılacak.
Çocuklara 'Rehberlik Puanları' verilecek ve bu puan, liseye yerleşme puanına belirli bir yüzdeyle etki edecek. Rehberlik çalışmalarında öğrencileri, resim, müzik, kendini ifade etme gibi kabiliyetleri değerlendirilecek. Yani bir öğrencinin liseye girişinde davranışlarından Seviye Belirleme Sınavları'ndaki başarılarına ve ders notlarına kadar pek çok kriter değerlendirilecek.
Fen liseleri, sosyal bilimler ve Anadolu öğretmen liselerine girmek için ders barajlarını aşma uygulaması devam edecek. Örneğin fen dersleri için konulan barajları aşanlar, fen liselerine başvurabilecek. OKS, 2007 ve 2008 yılında son kez yapıldıktan sonra 2009 yılında eğitimde yeni sistem başlayacak.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla