Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2007, 13:07   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ermeniler'i Kızdıran Ansiklopedi

Paris İstinaf Mahkemesinin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Türk tezlerine yer veren kültür ansiklopedisi Quid’i haklı bulması, Fransa’daki Ermeni derneklerini kızdırdı. Ermeni dernekleri, internet sitelerinde yayımladıkları bildirilerle, mahkeme kararını kınadılar.

Bildirilerde, 12 Ekim 2006 tarihinde Meclis genel kurulunda kabul edilmekle birlikte bugüne kadar Senato gündemine gelmeyen, soykırımın "inkarını" suç sayan yasanın kabul edilmesi gerekliliğinin bu kararla bir kez daha ortaya çıktığı görüşü savunuldu.

Bu arada, Quid ansiklopedisini dava eden beş Ermeni derneği, istinaf mahkemesi kararına itiraz için Yargıtay gitmek istediklerini bildirdi.
Paris İstinaf Mahkemesi, daha önce Asliye Hukuk Mahkemesinin genel kültür ansiklopedisi Quid aleyhine verdiği ve Ermeni derneklerinin sözde soykırım iddialarıyla ilgili yaptığı itirazı haklı bulan kararı önceki gün bozmuştu.

İstinaf mahkemesi, kararında, "Quid’in, başkalarının görüşlerine yer vermekten sorumlu tutulamayacağına" hükmetmiş ve "başka görüşlere yer vermenin, sözde Ermeni soykırımı reddetme anlamına gelmediğini" bildirmişti.
Paris Asliye Hukuk Mahkemesi, 6 Temmuz 2005 tarihinde aldığı kararda, Ermeni derneklerinin Quid ansiklopedisi aleyhine açtığı davada mahkumiyet kararı vermişti. Ermeni derneklerinin, Ermeni soykırımının hatalı bir şekilde sunulduğu gerekçesiyle açtıkları davada, mahkeme, Quid ansiklopedisi yayıncılarını haksız bulmuştu.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla