Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2007, 21:19   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
18'ler Takımı

Click the image to open in full size.

18’ler Takımı (18’ler Takımı)
Gösterim tarihi:
09.Mart.2007
Yönetmen:
Mesut Taner
Oyuncular:
Hande Eti, Aras Ferayhan, Mithat Çelik, Engin Aşık
Dil: Türkçe
Tür:
Macera,

Son dönemde Türk sinemasında örneklerine sıkça rastlanan gençlik filmlerinden biri daha seyirciyle buluşuyor. Yönetmenliğini Mesut Taner’in üstlendiği film, askere gitmemek için iki yıllık lir okulu ile kabullenen zengin aile çocuklarıyla onların peşindeki genç kızların öyküsü üzerine kurulu.

Konusu
İstanbul'un zengin muhitlerinden birinde tasasız bir hayat süren lise mezunu dört arkadaş, kendilerine “18'ler Takımı” adını vermiştir. Dışa kapalı, aralarına başka kimseyi kabul etmeye pek yanaşmayan takım üyeleri, bir türlü üniversiteyi kazanamamalarından ötürü askerlik fobisi yaşamakta; iki yıllık da olsa bir yere girebilmek umuduyla bir sonraki sınavı iple çekmektedirler.

Onlara göz koymuş olan azgın muhit kızları ise, muhite yeni taşınmış olan banka müdürünün kızı Deren'i örgütleyip 18'ler Takımı’nın kopmaz dostluklarını bozmayı planlarlar. Akılları belden yukarı çalışmayan ve hepsi de Deren’den etkilenen gençler, onu aralarına almakta fazla tereddüt etmezler. Ruh çağırma gibi matrak bir konu ortaya atılınca, hemen bir toplantı düzenleyip, şişe çevirme ritüeli eşliğinde bu teklifi değerlendirirler.

Deren'in düzenlediği ruh çağırma seansına, takımın hayatına o günlerde girmiş olan asosyal genç Aras da katılır. Saf ve temiz karakterli bu genci kendine araç yaparak gençlerle bağlantıya geçen Hindu Gelin adındaki davetsiz bir ruh, takımın hayatını kökünden değiştirir. Mafya tarafından kaçırılıp öldürülen ve bir bavula konularak bir ağacın altına gömülmüş olduğunu söyleyen ruh, kendisini kurtarmaları için gençleri zorlar. Zorlamalar Aras'ın kabuslarında da sürünce, gençler hem Hindu Gelin'i gömüldüğü yerden, hem de Aras'ı başına bela olan bu dertten kurtarmak için gizemlerle dolu ıssız bir ormana doğru yola koyulurlar.

Komik ve maceralarla dolu olan bu yolculuk, ürküntücü olaylara, acımasız entrikalara, ilginç rastlantılara ve gerçekleşmek için sırasını bekleyen ölümcül kehanetlere gebedir. 18'ler Takımı için sınav, asıl şimdi başlamaktadır…

__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız

Konu ferro1903 tarafından (09-03-2007 Saat 21:20 ) değiştirilmiştir..
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla