Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2007, 21:23   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Başkalarının Hayatı "Das Leben der Anderen"

Click the image to open in full size.

Das Leben der Anderen (Başkalarının Hayatı )
Gösterim tarihi:
09.Mart.2007
Yönetmen:
Florian Heckel von Donnersmarck
Oyuncular: Martina Gedeck, Ulrich Muhe, Sebastian Koch, Ulrich Tukur, Thomas Thieme
Dil: Almanca
Tür:
Drama

Seyirciyi Sosyalist rejim dönemine götüren Başkalarının Hayatı bu yılın yabancı dilde en iyi film Oscar'ına aday gösterilen yapımlardan. Senaristliğini ve yönetmenliğini Florian Heckel von Donnersmarck'in üstlendiği film, ne kadar yanlış yollara girmiş olursa olsun insanoğlunun doğruyu seçebilme becerisi üzerine hümanist bir drama.


Konusu
Yüzbaşı Gerd Wiesler’in görevi, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman’ın Sosyalist Birlik Partisi’ne sadakatinden emin olmaktır. Yüzbaşı, Dreyman ve sevgilisi aktris Christa-Maria Sieland’ı gizlice gözetleyip, hareketlerini Bakan Hempf’e ihbar edecektir.

Wiesler, Dreyman’ın oturduğu apartmanın çatı katına yerleşir ve böylece yazar ile kız arkadaşının yaşamını yakından gözlemlemeye başlar. Dreyman’ın hiç bir hareketi parti politikalarına karşı değildir ama bu durum Bakan Hempf yazarın kız arkadaşını cinsel ilişkiye zorlayınca değişir. Yazar Doğu Almanya’daki koşulları dünyaya duyurmak için Der Spiegel dergisinde bir yazı yayınlama kararı alır.

Bu, onu mahvetmek isteyen Wiesler için mükemmel bir fırsattır. Fakat Yüzbaşı Wiesler, Dreyman ve kız arkadaşının sevgi, edebiyat ve özgür düşünceyle dolu yaşamlarını gözlemledikçe, kendi varoluşunun anlamsız yönlerinin farkına varır. Onlara özenmiş ve değişmeye başlamıştır...

__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla