Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2007, 22:04   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Didim / Altınkum

Didim / Altınkum

Altınkum irili ufaklı koyları ve bu koylara düzenlenen tekne turlarıyla, değişik konaklama imkanları sunan işletmeleriyle her yıl on binlerce konuk ağırlayan turizm merkezimiz.


Plajı dillere destan Egenin şirin tatil beldesi kışları da eskisi kadar boşalmayan bir hal alıyor yıldan yıla...
Açık kalan mekanların sayısının yanısıra, özellikle kış aylarına hazırlanan işletmelerin sezon kaygısı neredeyse hiç bitmiyor.
Denizinin karaya değil de denize akıntılı dalgalarının oluşu kendi kendini sürekli temiz tutan koylarıyla Didim'in en gözde Plaj yerleşimlerinin en birincisidir Altınkum.
Rüzgar sörfü ve diğer su sporları için eşsiz bir cennet niteliğindedir.
Kano sevenler için deniz oldukça uygun. Parlamenterler sitesinden üçüncü koya kadar kapsanan alanda çok usta değilseniz yanlız kano tehlikeli olabilir. Can yeleksiz binilecek pedallılarla da koy içinden dışarı açılmamaya dikkat edin. Deniz her ne kadar sakin de olsa can yeleğiniz varsa daha güvendesiniz. Altınkumda kış fırtınalarını (zaten denize girilmeyen dönem) saymazsak azgın dalgalar yok.
Tekne Turları balık avlama sezonu biter bitmez başlıyor. Bu Aynı zamanda turizm sezonunun başlangıcı. Avlanma sezonu başlangıcı da yine turizm sezonu bitimi hemen hemen. Son yıllarda sezon uzadı. Tatilciler Yaz sonunda daha tenha bir ortamda tatil yapmayı yeğleyenler işletmecilerin daha uzun açık kalmasında etkili oldular da denilebilir.
Dalış okullarında (Diving Center) padi lisansı veren, kurslar düzenleniyor. Dalgışların havuzda verdikleri hazırlık derslerinin ardından cennet adası açıklarında suyun altında deniz kestanesi kırıp balık beslenilen unutulmaz sahnelerin yaşandığı normal başlangıç kurslarından başka pek çok programları var.
Altınkum merkezde pekçok eczane, Restaurant, çay bahçesi, disco, bar mevcut.
Şehiriçi minibüsleri her 5 dk'da yazları, her 15 dk'da bir kışları Aquapark (Taşburun-Aşık Restaurant)a kadar uzanan geniş bir tur yapıyorlar.

Altınkum'da Bir akşam yada Sabah yürüyüşüne çıktığınızda en yeşil yeşil alan olarak halen varolan çamlık içinden geçince rüzgar kendini hissettirir. Denizi karşınıza alıp uzun uzun bakınca Bodrum yarımadasının bizim tarafımızda kalan Gündoğan, Türkbükü, Tandoğan gibi minik balıkçı kasabalarını (hemen hepsi hatırı sayılır tatil merkezleridir bugün) seçebilirsiniz havadaki nem oranı dengeliyse sabahları...

Altınkum'da her keseye uygun konaklama imkanı sunan çok çeşitli konaklama tesisi var. Pansiyonlardan, iki yıldızlısına beş yıldızlısına konaklama sektöründe ihtiyacınıza cevap verebilecek pek çok işletme mevcut.

Altınkum'da sezon Mayısın başlarında umut verici bir biçimde başlar... Sıcağa fazla dayanamayan orta yaş ve üstü turistler havanın yaz sıcağına oranla hissedilir derecede serin olduğu Mayıs ve Eylül gibi ayları tercih ederler.

Kışı başka yazı başka güzel...
Kış aylarında tatile çıkacaksanız yaz kış açık olan otellerin sayısında son yıllarda artış var. Kaloriferli ve klimalı odalarıyla hizmet veren bir kaç büyük otelin yanısıra; albenisi olan küçük otellerin sayısı da yıldan yıla artıyor.
Havaalanı transferleri, kültürel ve tarihi gezilerle turizm hizmeti veren lokal seyahat acentelerinin kış aylarında da hizmet veriyor olması bir tesadüf değil artık...
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla