Konu: Öneriyoruz!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2007, 06:23   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Öneriyoruz!

Beşiktaş kulüp binasının da içinde bulunduğu Akaretler’deki BJK Plaza 13 katlı. Önü Boğaz. Sahile 200 metre. İstanbul’un göbeği. Etrafı 5 yıldızlı otellerle dolu. Yanı başında kongre sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi kentin kalbinin attığı noktalar var. Eğlence, iş, finans merkezinin ortasında. Altında otoparkı var ve buna yüzlerce artı olay daha ekleyebiliriz.
Beşiktaş buradan yılda 2 milyon dolar kira alıyor.
Komedi...
Kadrodaki sıradan bir oyuncunun tek bacağı bile değil yani!
Bin metreden daha yakında Conrad, Swiss, Hilton, Ritz Carlton, Çırağan gibi İstanbul’un en prestijli otelleri var. Hemen yanı başında eski başkan Serdar Bilgili bunlara bir yenisini ekliyor. Kulüp burayı boşaltıp otele dönüştürse, yılda 10 milyon doları kasasına koyar.
Fulya’daki eskimiş tesisin yerine modern bina yapıp, bir bölümüne de kulübü taşırsın, olur biter.
Taraftara ulaşabilmek!
İkinci olay da, taraftarla ilgili... Konu şu; Beşiktaş’ın 25 milyon taraftarı var. Hadi bir kısmının durumu müsait değil. Ya da rakamlar sağlıksız. 10 milyonu bir kenara koysak; geriye kalır 15 milyon kişi. Adam başı 10 Euro bağış yapsalar; 150 milyon Euro eder. Bu bir ‘acizlik’ değil, tam aksine, taraftarların kendi çapında küçük, ancak birleşince büyük bir borç batağını bir anda kurutması demek. Kongreden kongreye, koltuk, makam, iş ve rant peşinde koşma adına ortaya çıkan derneklerden biri buna öncülük etse arkası çorap söküğü gibi gelir.
Burak ve Akın’ı asmak
Burak Yılmaz geçen yıl bu zamanlar Antalyaspor’da oynuyordu. Ne adını bilen vardı, ne de sanını! Bu oyuncu bireysel yetenekleri nedeniyle Beşiktaş’a alındı. Birkaç maç iyi çıkış yaptı. Kendisini bir anda dünya yıldızı diye sunduk, elbirliği ile... O da şaşırdı. Sonra, hani biraz sivrildi ya. Hemen alaşağı ettik. Özel yaşantısını öne çıkartıp futbolunu yerin dibine batırdık.
Bu da yetmedi. Sahtekârlıkla suçladık! Kendini yere atıp hakemleri kandırıyor güya! Eee, bu kadar baskı, yersiz suçlama, eleştiri yaparsan olacağı bu. Burak gibi bir yetenek kaybolma noktasına geldi. Bütün bunlar olmasaydı, Burak A Milli Takım’daydı.
Bir diğer isim İbrahim Akın. Bu oyuncunun yetenekleri inanılmaz. Ancak sağlık sorunu var. Tek şeye ihtiyaç duyuyor; sevgi ve diyalog... Ama onu da alaşağı ettik. Bütün bu olup bitene başta Tigana ve ekibi ile yönetim de seyirci kalınca, olay içinden çıkılmaz hâl aldı. Oysa başta Burak olmak üzere Akın’ın destek, sevgi, ilgi ve en önemlisi anlayışa ihtiyacı var. Hem de şimdi, acilen!

Orhan Yıldırım
Öneriyoruz!
7.3.2007
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla