i.akınla delgado arasında fizik açıdan çok fark var. İyi bir İ.akın ı izledik ve gördük ikili mücadelelerde güçsüz bir oyuncu değil ibrahim ve markajda oynayabiliyor. Delgado markaj altında oynayamaz asıl sorun bu istediğin kadar fizik çalıştırması yap Delgado nun yapısına ters bu oyun. Forvette oynamasındansa kanatta oynamaya devam etsin bence bu daha mantıklı...
Alıntı:
ayrıca sergen ş.liginde de uefada da böyle oynadı bunu fizik gücüyle açıklayamazsın çok saçma olur.
|
avrupa futbolunda önemli olan nedir buna cevap verebilir misin, ya da ben seni yormayayım fizik mücadelesi. onun için alex avrupada başarılı olamıyor, ya da hagi nin avrupada bu kadar iyi oynamasının nedeni de fiziksel olarak üst düzey mücadelesidir. Sadece akılla avrupalılara karşı iyi bir oyun oynayamazsın Sergen de fiziksel açıdan gerçekten güçlü bir oyuncu ve avrupa maçlarında da o bölgede bu yüzden başarılı oldu...
Alıntı:
ya kısacası şu bu kadro
ali t.------------koray-----------rico----------ibrahim a.
-----------------delgado-----------------------------
---------------------------bobo--------------------
çıkmadıkça ben ikna olmam.ricoyu mutlaka yerinde oynatmalı delgado için rico harcanmamalı.deplasmanda nobre oynamamlı
|
yazdığın kadro kötü demiyorum. Ama deplasman maçları için çok riskli, bu kadroyla çıkarsan Nobre gibi ilerde sürekli basan bir forvetin olmadığın için karşı takım geriden rahatlıkla oyun kuracak. Delgado da iyi oynamazsa Bobo yalnız kalacak ve o etkili futbolunu oynayamayacak. (Sen sanıyo musun ki Delgado orada oynarsa bugün attığımız gol gibi sürekli pozisyonlar olacak.HAYIR. Çünkü Delgado öyle boş kalamayacak bu oyun düzeni içinde.) Runje gibi sürekli topu havaya diken bir kalecin varken Nobre nin hava hakimiyeti de çok önemli bu da olmayacak. Rico da zaten deplasmanlar da çok verimli olamıyor yerinde oynadığı maçlarda da gördük bunu. Yani takım oyuncuların bireysel çabalarıyla gole gitmeye çalışır bu şekilde. Organize ataklar geliştirebileceğimizi sanmıyorum. Ayrıca sen bu kadroya anladığım kadarıyla Serdar ı da almıyorsun. İki ön libero bjk için en ideal tercih bunu tam takıma alıştırmışken böyle bir yapıya geçmek çok tehlikeli. Gene çok pozisyon vermeye başlarız eğer Serdar kesilirse. Neyse Tigana dediğin gibi oynatırsa zaten görürsün Delgado nun yok oluşunu...