Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2007, 13:47   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lightbulb 2015'te Kokulu İnternet Geliyor

Güney Koreli uzmanlara göre 2015 yılında kullanıcılar birbirlerine internet aracılığıyla koku gönderebilecek!

Güney Koreli uzmanlar, gelecek 10 yılın teknolojik falını çıkardı. Enformasyon ve İletişim Bakanlığı'nın 3 bin 500 teknoloji uzmanına sorular yönelterek yaptığı araştırmaya göre, internet kullanıcıları 2015 yılında internet aracılığıyla koku gönderebilecek.

Rapora göre, 2015'te her kokunun aromatik içeriğini ve nasıl karıştırılması gerektiğini tanımlayan dijital kodlar olacak. İnternet aracılığıyla gönderilebilecek kokuya ait veriler, bilgisayardaki koku kartuşunu harekete geçirecek. Kartuş da gönderilen kokuyu salgılayacak.

Mini robotlar damara girip tedavi edecek

Araştırma ekibinin başkanı Ryoo Pill-Gye, geleceğin müşterisinin teknolojik ihtiyaçlarını anlayabilmek için yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. İşte ilginç veriler:
2012: Cep telefonları iki ay boyunca şarja gerek duymadan çalışabilecek.
2015: Askerler kurşun ve su geçirmez, çevreye göre rengini değiştirebilen "bukalemun üniformalar" giyecek.
2018: Ameliyat yapabilen robotlar hizmete girecek. İnsan vücudundaki damarlarda yolculuk edebilen mikrorobotlar, sağlık sorunlarını tespit, analiz ve tedavi edebilecek.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla