Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2007, 04:11   #3
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Cep telefonları kalpten uzakta tutulmalı


Cep telefonlarını erkekler daha çok gömleklerinin sol cebinde ya da ceketlerinin iç ceplerinde taşıyor. Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ergun Demirsoy, yapılan bütün araştırmalar sonunda cep telefonlarını kalbine yakın yerde taşıyanların kalp ritminde bozulmalar gözlemlendiğini doğruluyor. Demirsoy, “Cep telefonlarını bırakın iç cepte taşımayı, mümkün olduğu kadar kendinizden uzakta tutun ve çantanızda taşıyın” uyarısında bulunuyor.


Topuklu ayakkabı bel ve bacak ağrıtıyor


Uygunsuz, dar ve yüksek topuklu ayakkabılar vücutta şekil bozukluklarına ve aşınmalara yol açıyor. Rıza Nejat’a göre, 5 cm yükseklikteki topukta normal yürüyüş bozulur, 7,5 cm’lik topuk yüksekliği ayak yükünü 7 kat artırır. Kişinin dizi ve beli zarar görür. Sık sık burkulmalara, ayak bileğindeki bağ ve eklemlerde zedelenmelere yol açar.

Ayrıca sürtünme sonucu deri sertleşip kalınlaşır ve nasıra dönüşür. Tırnak batması ve mantar oluşumuna da sebep olabilir. Uzmanlar ille de topuklu ayakkabı giymek zorunda kalan bayanlara akşam eve gidince mutlaka ılık su ile ayaklarına masaj yapmalarını tavsiye ediyor.

__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla