Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2007, 09:21   #2
KaRaHaNLI
 
KaRaHaNLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'a ceza gündemde

Başkent’teki olaylar, görüntülerin yanı sıra temsilci raporlarının çok ağır olması nedeniyle her iki kulübün de başını ağrıtacak. Kupa maçı ertelenmezse Beşiktaş, F.Bahçe derbisinde taraftarından mahrum kalacak.

Click the image to open in full size.



BURSASPOR taraftarlarının da karıştığı Ankaragücü-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar, her iki takımın da canını yakacak. Maçtan önce Başkent sokaklarını savaş alanına çeviren, tribünlerde ve karşılaşma sonrası üzücü olaylara neden olan taraftarları nedeniyle her iki kulübe de birer maç seyircisiz oynama cezası verileceği öğrenildi. Temsilci Hasan Basri Çelik ve İsmail Gelgeç'in raporları doğrultusunda Ankaragücü ile Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevkeden Futbol Federasyonu, yaşanan polisiye olaylar nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden de rapor istemeyi kararlaştırdı.

50 yaralı, 279 tutuklu

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, maç öncesi ve sonrası çıkan olaylar sonrası 179'u Beşiktaşlı olmak üzere 279 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Bu arada yaklaşık 50 kişinin yaralandığı, bu yaralananların arasında polislerin de olduğu ifade edildi. Ayrıca her iki takım taraftarlarının tribünlerde büyük hasara yol açtıkları belirtildi. Yaklaşık bin koltuğun kırılarak sahaya atıldığı, bu koltuklardan 608 tanesinin Beşiktaş taraftarlarının oturduğu bölüme ait olduğu bildirildi.

Bu arada Ankaragücü'nü desteklemek için Ankara 19 Mayıs Stadı'na gelen ve Beşiktaş taraftarları ile kavga eden Bursaspor taraftarları, çok ilginç bir görüntü oluşturdu. Bu yüzden Bursaspor'un da disiplin kuruluna sevkedileceği ifade edildi.

Beşiktaş'ı bekleyen tehlike!

Federasyon, ayrıca televizyon kuruluşlarından olaylarla ilgili görüntüleri izlemeyi de kararlaştırdı. Ankaragücü ve Beşiktaş'tan bugün savunma isteyecek olan federasyon, önümüzdeki hafta salı günü yapacağı toplantıda konuyu görüşecek ve büyük ihtimalle iki kulübe de birer maç seyircisiz oynama cezası verecek. Eğer erteleme olmazsa Beşiktaş, bu cezayı F.Bahçe ile 4 Nisan'da oynayacağı Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında çekmek durumunda kalacak. Bu da, siyah beyazlı takımı kupada oynayacağı derbi maçta taraftarından mahrum bırakacak. F.Bahçe'nin Suriye'de yapmayı planladığı dostluk maçı nedeniyle kupa maçları ertelenirse Beşiktaş, 27. haftadaki Ç.Rizespor karşılaşmasını seyircisiz oynayacak.

(Hürriyet)
çok dikkatli olmak lazım şimdi ezikler maçı seyircisiz olursa yandık
__________________
Kudretin taraftarındır Renklerin onurundur En büyük silahın ise ahlakındır BEŞİKTAŞ SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN
KaRaHaNLI Ofline   Alıntı ile Cevapla