Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2007, 18:24   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PFDK ceza yağdırdı..

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantının ardından kulüp, yönetici, futbolcu ve teknik direktörlere ceza yağdırdı..

Kurul, Beşiktaş'a 3 Mart tarihinde oynanan Beşiktaş-Galatasaray müsabakasında, siyah beyazlı taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi. Kurul, fiilin aynı sezon içinde ikinci kez tekrar edilmesinden dolayı böyle bir cezaya karar verildiğini açıklarken siyah beyazlı kulübü ayrıca toplam 33 bin YTL para cezasına çarptırdı. Para cezasının 30 bin YTL'lik bölümünün çirkin ve kötü tezahürat, 2 bin YTL'si maçta çıkan saha olayları, 1000 YTL'lik kısmı ise soyunma odası koridorlarında akreditasyon kartı bulunmayan kişilerin bulunması sebebiyle verildiği açıklandı.

Aynı maçta Galatasaray'ı da suçlu bulan kurul, Galatasaray Kulübü hakkında Beşiktaş maçında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğuna hükmetti ve sarı kırmızılı takımı toplam 35 bin YTL ile cezalandırdı.

Kayserispor PAF takımı teknik sorumlusu Ertuğrul Seçme'yi 1 maç men cezasıyla cezalandıran kurul, Denizlispor Kulübü hakkında Denizlispor-Ankaragücü maçında müsabaka öncesi ve sonrası sahaya görevli olmayan kişilerin girmesi nedeniyle 1000 YTL para ödemesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, Kasımpaşaspor Kulübü'ne, 3 Mart Cumartesi günü yapılan Elazığspor müsabakasında, Kasımpaşaspor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 15 bin YTL para ve aynı sezon içerisinde çirkin ve kötü tezahürat fiili ikinci kez tekrar edildiğinden bir de 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

Kulüp, müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle 2 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezasıyla birlikte toplam 3 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

Kurulun aldığı kararlar şöyle:
3 ay hak mahrumiyeti: Tamer Kerimoğlu (Oyak Renaultspor yöneticisi)
45 gün hak mahrumiyeti: Süleyman Bölünmez (Mardinspor Kulüp Başkanı)
2 maç saha kapatma: Mardinspor
1 maç seyircisiz oynama: Beşiktaş, Şırnakspor,
2 maç: Ö.Tayfun İlkgün (Kayserispor futbolcusu), Ergun Ortakçı (Beykozspor 1908 A.Ş:teknik sorumlusu), Abdullah Cevheroğlu (Nusaybin Demirspor futbolcusu), Volkan Erten (Nazilli Belediyespor futbolcusu), Feyyaz Uçar (Mardinspor teknik sorumlusu), Ender Alkan (Kasımpaşaspor futbolcusu)
1 maç: Ertuğrul Seçme (Kayserispor teknik sorumlusu), Mustafa Ceviz
(Fethiyespor teknik sorumlusu), Ümit Şengül (Oyak Renaultspor teknik sorumlusu) 35 bin YTL: Galatasaray
33 bin YTL: Beşiktaş
5 bin YTL: Bozüyükspor, Kütahyaspor, İsmail Öztürk (Fethiyespor yönetici), Tamer Kerimoğlu (Oyak Renaultspor yöneticisi)
4 bin 500 YTL: Ispartaspor
4 bin YTL: Malatyaspor
2 bin YTL: Küçükköyspor
1000 YTL: Orhangazispor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Diyarbakır B.Ş Belediye DİSKİSpor, Aksarayspor, Batman Petrolspor, Alanyaspor, İzmirspor, Adana Demirspor, Konyaspor, Çorluspor, Yeni Ereğlispor, Fatih Karagümrükspor, Gebzespor
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla