Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-03-2007, 15:40   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Youtube'ın başı büyük dertte

Amerikan medya devi Viacom, videolarını izinsiz kullandığı için Google ve YouTube'a 1 milyar dolarlık dava açtı.

Şirket "Telif haklarının kasıtlı olarak birçok kez" ihlal edildiğini belirterek dava açtı. Viacom, yaptığı araştırmada kensine ait 160 bin video klibinin YouTube'un sitesinde 1,5 milyar kez görüntülendiğini tespit etti.

Geçen yıl Google'ın 1.6 milyar dolara satın aldığı YouTube değerinin yarısından fazla miktarda tazminatla karşı karşıya kaldı. ABD hukuk çevreleri, Viacom'un davayı kazanması durumunda benzer davalar açmak için sıra bekleyen onlarca şirket olduğu görüşünde.

HABERİ İLK BORSA ALDI
Viacom'un dava açacağını açıklamasının ardından Nasdaq'daki hisselerin değeri 3.96 dolarak değer kaybederek 450.79'a indi. Viacom'un New York Borsası'ndaki hisseleri 25 cent değer kazanarak 39.82'ye yükseldi.

VIACOM MEDYA DEVİ
Viacom’un YouTube’a rakip bir video paylaşım sitesi kuracağı da konuşulanlar arasında. Viacom bünyesinde MTV Networks (MTV, VH1, Nickelodeon, Nick at Nite, Comedy Central, CMT: Country Music Television, Spike TV, TV Land vs.), BET, Paramount Pictures, Paramount Home Entertainment and Famous Music bulunuyor. CBS şirketine dahil olan yayın grubunda ise CBS Television Network, UPN, Infinity Broadcasting, Viacom Outdoor, Viacom Television Stations Group, Paramount Television, King World, Simon&Schuster, Showtime ve Paramount Parks bulunuyor. Viacom'un ana şirketi olan National Amusements Inc. ABD, İngiltere ve Güney Afrika'da yaklaşık bin 400 sinema salonu işletiyor
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla