Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-03-2007, 16:23   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Colin Kazım'ı İngiltere'ye kaptırmadık..

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sheffield United'da forma giyen Türk kökenli Colin Kazım-Richards, İngiltere Milli Takımı'nı redderek, Türk Milli Takımı'nın formasını giyinmeyi tercih etti..

Premier Lig takımlarından Sheffield United'a bu yıl transfer olan, burada 18'i lig, ikisi kupa olmak üzere 20 maçta forma giyerek, 1 de gol atan Colin Kazım-Richards için geçtiğimiz hafta hızlı bir gelişme oldu. Annesi Kıbrıslı Türk, babası Antigua Adaları'ndan olan Kazım-Richards, İngiliz 21 Yaş Altı Milli Takımı'na davet edildi. Ancak A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcısı Ünal Karaman'ın takibinde bulunan bu futbolcu için Metin Çekiçler, Star Futbol Akademisi Sorumlusu Koray Palaz'ı arayarak Türk Milli Takım için ön görüşme yapmasını istedi. Palaz, geçtiğimiz Pazartesi akşamı Kazım-Richards ve babası ile görüştü. Görüşmede, Sheffield United'lı futbolcu Türk Milli Takımında oynamayı seve seve kabul edeceğini belirtti. Salı sabahı da Türkiye Futbol Federasyonu, Sheffield Kulübü'ne faks çekerek Kıbrıslı Türk asıllı futbolcuyu 24 Mart'ta Antalya'da oynanacak Türkiye-İsviçre 21 Yaş Altı Milli Takımları arasında oynanacak özel karşılaşmaya davet etti.

COLIN KAZIM-RICHARDS KİMDİR?
26 Ağustos 1986'da Londra'nın Leytonsrone Bölgesi'nde dünyaya geldi. Premier Lig ekiplerinden Sheffield United'da forma giyiyor. Coca Cola Çocuğu, Kazimo ve CKR lakaplarıyla tanınan Kazım, Antiguanlı bir baba ve Kıbrıslı Türk bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Resmi adı Colin-Kazım Richards olmasına rağmen Colin Kazım-Richard olarak vaftiz edildi.

Walthamstow'daki Greenleaf İlkokulu'nda öğrenim hayatına başlayan Kazım futbola ilgisiyle bir anda dikkatleri üzerine çekti. Ortaokul çağlarında yine Walthamstow'daki Aveling Park Okulu'nda futbol yaşantısını sürdü.

Profesyonel futbol kariyerine 15 yaşındayken Bury'de başladı. Kulübün genç takımında forma giyen Kazım, daha sonra A takımda gösterdiği başarımla bir anda büyük kulüplerin dikkatini çekti. Bury'de 2004-2005 sezonunda 30 maça çıkan ve 3 gol atan Kazım, 2005-2006 sezonunda 19 yaşındayken, Brighton&Hove Albion Takımı'na 250 bin sterlinlik bedelle transfer edildi. İçecek firması olan Coca Cola'nın bir yarışmasından sonra Kazım'ın lakabı 'Coca Cola Çocuğu' oldu.

2005-2006 sezonu boyunca genellikle ikinci yarılarda oyuna giren Kazım-Richards, sezon sonuna gelindiğinde 43 formasını giydiği takımı adına 6 gole imzasını atmıştı. Kazım'ı kulüp için unutulmazlar arasına sokan ise, aynı sezon içerisinde, takımın 5000. golüne imza atması oldu. Attığı şık gollerle yine transfer listelerinin üst sıralarında kendine yer bulan Kazım, transfer döneminin son günü olan 31 Ağustos 2006'da 150 bin sterlin karşılığında Premier Lig takımı Sheffield United'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Takıma geldikten yalnızca 1 ay sonra 30 Eylül'de Sheffield'in Middlesborug'yu devirerek ilk Premier Lig galibiyetini elde etmesinde büyük pay sahibi olan Kazım, 2-1 kazandıkları maçta takımının ikinci golünün pasını verdi. 32 numaralı formayı giyen Kazım-Richars Premier Lig'deki ilk golünü ise Sheffield'ın, Nicolas Anelka'nın takımı Bolton Wanderers'la yaptığı ve 2-2 berabere kaldığı maçta kaydetti.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla