YARIM YAMALAK TÜRKCESİ
Belcika ve İngilterede buyuk hayran kitlesine sahiptir.
Brugge, Everton ve Beşiktaş mukemmel gunler gecirdigini soyluyor.Futbol dışında okuyarak Avukatlık lisansıda almış. Evertonda top kostururken Tunus lu bir suer modelle evlenmis ikiz cocukları varmış.
s: Nijerya dışındaki insanlar sizi tanıdı su an neler yapıyorsunuz ?
c: Bu durumdan cok memnun ve mutluyum. Futbol oynamıyorum. Artık antranorluk yapıyorum.
s: Sizin kariyeriniz neden ne zaman bitti?
c: Fransa 98 zamanında diz problemlerinden dolayı cok acı cekmeye başladım. Takip eden iki sezon kendimi yi hissetmedim ve doktorlar futbolu bırakmamı soylediler.İsteksiz olarak kabul ettim, cunku bu halimle oynayamazdım.2001yılında son macımı oynadım.
Arada herhalde bir resim var Beşiktaş-PSG maçında bir goruntu vermiş.
s: Kendinize buyuk bir hayran kitlesi yarattınız ve belleklerden silinmediniz. Sizin hatırladıgınız seyler nedir.
c: 94 dunya kupasında Yunanistan'a karşı cok iyi bir maç cıkartım hatta o macta hakem beni kutladı ve gol attım . Daha sonraki amclardada iki gol attım. Bu maclar kariyerimde baslangıc sayılır. 1995 te mancester'i yendigimiz mac ta unutulmaz. 1996 yılında Olimpiyatlarında altın madalya aldım ve AŞmpiyonlar kupasına oynayan ilk adam oldum. Bu macların videolarnı hala seyredip mutlu oluyorum. Bunların dışında cok sey var bellegimde.Hersey için cok şükürler olsun
s: Kariyerinizin en kotu anı nedir.?
c: Doktorların artık kariyerimin sona erdigini soyledigi an.
s: Avrupada bir cok ulkede futbol oynadınız. Belçika, Türkiye ve İngiltere en hoşonuza neresi gitti?
c: Kulup Brugge icin cok iyi seyler yaptım. Ama İngilterede unutulmaz gunler yasadım, Evliligim ve ikizlerim orada oldu. Türkiye parlak bir şekilde tanınıyorum. Aslında ilk yaprıgım gittigim ulkeye ayak uydurmaktı.Her gittigim yerden hoşlandım.
s: Sizin için Boğa lakabı takılmıştı?
c: Yolda gordugum herkes oynadigim fubolu anlatır. Fizik olarak cok kuvvetliydim ve bu sebepten bu lakap bana takıldı.
S: Nijeryanın yardımcı antranoru olarak calışıyorsunuz.
Federasyon bir teklif yaptı U 23 takımının basına gecmem için ancak sonradan yardımcı antranor olarak devam etmeme istediler. Nijerya icin her gorevi yaparım
S:Su anda Afrikanın en iyi oyuncusu kim sizce.?
Samuel Eto cok calışıyor. Barcelona icin herseyini veriyor .. Tabi Celsea de drogbada var.Obafemi ve michael essien cok fantastik oyuncular. Ama oy verecek olsaydım eto ya oy verirdim.
Irkcılık için neler dusunuyorsunuz.Irkcı oyuncular sizi uzuyormu?
Evet elbette. Kariyerin bir cok asamasında Asyalı ve Afrikalı oyuncularla bulundun bu tur seyler yuzunden hic tartismadık. Ve ırk yuzunden kimseyi dışlamadık.
Fifadan bu konuda bir yaptırım olursa destekelermisiniz fifa boyle bir seyi başlatırımı.?
Evet başlatır. Ama taraftarları egitmek gerekli. Umaraımki fifa bu konun uzrine gidip cozecek. ve onlemler alacak. İnsanların rengini kotuye kullanmaka gerekli.
s: Daha onceki sorularda ikizlerinizin oldugunu soyleniz onlarda futbolcu olacamı?
c: Oylar babalrında cok daha iyi futbol oynuyorlar. Daha becerikliler bende iyi seyler yapıoyrlar. Futbol oynamalı icin onlara destek veriyorum. Ailemde bunu destekliyor. Ama kendileri karar verecekler |