Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-03-2007, 18:34   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ajax, PSV'ye acı fark attı!

Hollanda Ligi'nin 29. haftasında gözler PSV'nin konuk ettiği Ajax mücadelesindeydi. Philips Stadı'ndaki maçta Ajax ilk yarıda iki ve ikinci yarıda da üç gol bularak farka gitti ve PSV'nin de tek sayısı ikinci yarıda gelince, Hollanda Ligi lideri haftayı büyük bir moral bozukluğu ile kapattı.

Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Ajax, PSV deplasmanında ezeli rakibine 40bin taraftar önünde büyük fark attı!

Hollanda Ligi'nde kuşkusuz 29. haftanın en önemli maçı PSV ile Ajax arasındaki 3 puan mücadelesindeydi. Ajax'ın deplasmanda elde ettiği 5-1'lik galibiyetle tarihi farka gittiği maçta konuk ekibin ilk golü 17. dakikada Klaas Huntelaar'dan geldi. 44'te Wesley Sneijder ile farkı 2'ye çıkartan Ajax soyunma odasına 2-0 ile gitti. PSV'nin yıldız golcüsü Patrick Kluivert 68. dakikada farkı 1'e indirdi ama kısa süre sonra ilk golün sahibi Huntelaar yaniden takımını 2 farkli liderliğe taşıdı ve 1 dakika ardından dan Gabri konuk ekibi 4-1 öne geçiren isim oldu. Herkes maç bu sonuçla bitecek diye beklerken sahneye çıkan Kenneth Perez 89. dakikada skoru belirledi ve 29. haftanın en önemli maçında Ajax deplasmanda ezeli rakibini 5-1 yendi.

PSV bu sonuçla şampiyonluk yarışında da Ajax'ın nefesini ensesinde hissetmeye başlarken 29 maçta 67 puanda kaldı ve Ajax ise 29 maç sonunda puanını 62'ye yükseltti.

29. haftaya kadar Hollanda Ligi'nin ikinci sırada götüren AZ Alkmaar, Heracles deplasmanından 0-0'lık berberlikle ayrılınca hafta sonunda Hollanda Ligi'nde 3. sıraya geriledi.

Pazar gününü karlı takımlarından olan Utrecht, Vitesse'yi konuk ettiği maçı 2-0 kazanırken, goller 21. dakikada Francis Dickoh ile 51. dakikada Tom Caluwe'den geldi.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için mücadele veren Twente'nin Groningen'e konuk olduğu maç ise karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. Twente 26. dakikada Touma ile öne geçerken ikinci yarıda 70. dakikada golü bulan Suarez maça dengeyi getirdi. Twente bu sonuçla 29 maçın ardından puanını 58'e yükseltti.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla