Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2007, 10:39   #1
aragornata
Banned
 
aragornata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
KKTC'DE YENİ KRİZ! Komutandan Başbakan'a sert çıkış: Türklüğünüzü kanıtlayın

Komutandan Başbakan'a sert çıkış: Türklüğünüzü kanıtlayın

Korgeneral Kıvrıkoğlu, Soyer'in partisinin kongresinde İstiklal Marşı okunmadığı, şehitler için saygı duruşunda bulunulmadığı gerekçesiyle sitem etti ve elini sıkmadı

Click the image to open in full size.
SEFA KARAHASAN Lefkoşa


KKTC'de hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 21. Olağan Kongresi'nde, "İstiklal Marşı'nın okunmaması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmaması" yüzünden Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBKK) Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer arasında "soğuk rüzgârlar" esti.
Kıbrıs'ta, 21 Aralık 1963'te tarihe "Kanlı Noel" olarak geçen katliamda karısı ve 3 çocuğu Rumlar tarafından öldürülen emekli tabip asker Nihat İlhan'ın 44 yıl sonra adaya gitmesi şerefine önceki gün verilen yemekte Kıvrıkoğlu, Soyer'in "elini sıkmayarak" durumu protesto etti.


Eli havada kaldı

Kıvrıkoğlu, İlhan'ın onuruna verilen yemekte Soyer'la karşılaştı. Soyer, Kıvrıkoğlu'na elini uzatarak "Merhaba" demek istedi ama Kıvrıkoğlu'ndan hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Kıvrıkoğlu, Soyer'in elini havada bırakarak tokalaşmayı reddetti ve çok sayıda davetli önünde Başbakan'ın elini sıkmayacağını açıkça dile getirdi.
Kıvrıkoğlu'nun Soyer'e, "Kurultayınızda İstiklal Marşı'nı neden okumadınız? Şehitler bu davaya hizmet verdi, ancak şehitler için saygı duruşu bile yapmadınız. Bununla da yetinmeyip kurultayı şehitler gününe denk getirdiniz" dediği belirtildi.
Komutanın sert tepkisi karşısında şaşkına dönen Soyer, "Türklük kalbimizde yatıyor, Türklüğümüzden kuşkunuz mu var?" deyince gerilimin dozu daha da arttı. Korgeneral Kıvrıkoğlu Soyer'e, "Madem öyle, kanıtlayın o zaman" karşılığını verdi. Komutanla Başbakan arasındaki yüksek gerilim, salonda şok etkisi yarattı.


'Marşla bir yere varılmaz'

CTP Genel Sekreteri Ömer Kalyoncu, tepkileri Milliyet'e değerlendirirken, CTP kongresinin bir "parti kongresi" olduğunu belirterek, "Yasa bize 'İstiklal Marşı okuyun' demiyor" diye konuştu. Kalyoncu, "İstiklal Marşı ile bizim bir alıp veremediğimiz yok. Bayrakla, İstiklal Marşı'yla, hamasetle bir yere varılmaz. Gerekli toplantılarda saygı duruşu yapar, İstiklal Marşı okuruz. Bu parti toplantısı" dedi.
Ana muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, İstiklal Marşı'nın okunmamış olmasına tepki gösterdi.
"CTP, KKTC'nin mi yoksa sözde 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin mi partisidir?" diye soran Ertuğruloğlu, Soyer'e "KKTC'nin partisiyseniz neden İstiklal Marşı okumadığınızı açıklamak zorundasınız" diye seslendi.
__________________
Biz Malatya`daki Murat 131`leri
Ankaradaki 8-0 unutmadık unutturmayacağız.


Siyah beyazdı herşey
Yere göğe sığamadı sığdıramadık...
aragornata Ofline   Alıntı ile Cevapla