Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2007, 11:51   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Emre Ada basınında

Emre Ada basınındaClick the image to open in full size.

Emre Belözoğlu'nu ırkçılık suçlamalarından aklanmasının ardından İngiliz basını konuyla ilgili haber ve yorumlara geniş yer verdi.
The Daily Telegraph gazetesi, ''Futbol Federasyonu (FA) Emre'yi ırkçılık suçu konusunda akladı'' başlığını kullanırken, Emre'nin, kararı büyük sevinçle karşıladığına dikkat çekti.
Kararın kaleme alınış biçiminin tümüyle aklanma sayılamayacağını, ancak komisyonun elindeki delillerle Emre'yi suçlu bulmadığını belirten Telegraph, Emre'nin ''ben ırkçı değilim ve her fırsatta ırkçılığı lanetliyorum. Adil oturum yapılmasından mutluluk duydum. Şimdi artık ilerlemek istiyorum ve bana destek verenlere teşekkür ediyorum'' şeklindeki açıklamasına da yer verdi.
The Independent gazetesi de Emre'nin alınan kararla rahat bir nefes aldığını duyuran bir başlık kullandı. Emre ile ilgili kararda suçun ''kanıtlanamadığına'' dikkat çekildiğini belirten gazete, olayın gelişimini geniş biçimde okurlarına hatırlattı.
Daily Mail gazetesi, Emre'nin, Disiplin Kurulu tarafından aklanmasının Futbol Federasyonu'nda şaşkınlık yarattığını, federasyon yetkililerinin kararın ardından ''utanç yaşadıklarını ve hüsrana uğradıklarını'' iddia etti.
York kentinde dün yapılan Disiplin Kurulu oturumu sırasında iki Everton'lı futbolcunun FA'e verdikleri yazılı ifadenin arkasında durduklarını ve Emre'nin ırkçı hakaretlerini yanlış duymalarının imkansız olduğunu vurguladıklarını yazan gazete, Newcastle kulübünün avukatının da Emre'nin yanı sıra teknik direktör Glen Roader ve futbolcular Nicky Butt ve Kieron Dyer'ın dinlenmesini istediğini bildirdi.
Gazete Butt ve Dyer'ın olay anında Emre'nin yakınında olduklarını ve hiçbir şey duymadıklarını söylediklerini de yazdı. The Times gazetesi de FA'in ırkçılık suçunun kanıtlanamadığı kararının ardından Emre'nin ''etkili biçimde'' aklandığını duyurdu.
Gazete, York kentinde yapılan disiplin kurulu oturumunda Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve UEFA içindeki etkili isim Clarence Seedorf tarafından verilen yazılı ''karakter referansları''nın da dikkate alındığı belirtildi.
Gazete, ''Emre'nin hakkında suçlu kararı verilmiş ve bunun kulüpten uzaklaştırılması sonucuna varmış olması halinde, Glen Roeder de bundan zarar görecekti'' yorumunda bulunurken, Roeder'in süreç boyunca Emre'ye büyük destek verdiğini ve hatta ''bir futbolcumun ırkçı olduğu kanıtlanırsa görevimden istifa ederim'' bile dediğini yazdı.


20.03.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline   Alıntı ile Cevapla