Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-03-2007, 22:17   #26
dartheagle

dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
onurozgen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorumluluk verildiğinde kullanamamaktadır demişsin. Abicim insaf ama. Sen 21 yaşında bir adamı 5 maç kadroya alma, sonra Gs maçına sok. 2 maç daha alma. Sonra Erciyes maçına yine sok. Bu adam Henry olsa yine verim alamazsın. Kaldı ki İ.Akın çok duygusal bir adam. Bu tip şeylerden çok çabuk etkileniyor. Ne çabuk unuttun? İlk yarı 10 maç M.Sedef'e ilk 11'de şans verildi. Ona verilen şansın yarısı İ.Akın'a verilseydi şu an Fenerbahçe ile kafa kafaya olabilirdik.

Adam takibi yok ve yere basamıyor demişsin. Bu tespitlerine katılıyorum. Ama o onun oyun karakteri. İ.Akın'dan defans bekleyemezsin çünkü ona gücü ve kabiliyeti yetmez. Delgado ve Ricardinho'ya gösterilen tolerans İ.Akın'a niye gösterilmiyor peki? Ama güçsüz bir oyuncu. Buna katılıyorum. Çok güçlenmesi lazım daha. Ağırlık çalışması şart.

Hücuma çıktığında oyunu yönlendirecek paslar atamadığı hükmüne nasıl vardın onu da anlamadım. Çünkü İ.Akın hep ileri ikili de oynuyor. Asıl mevkiisi olan forvet arkasında hiç oynayamadı. Geçen sene Tümer ve Sergen onu kesiyordu. Bu sene de Ricardinho ve Delgado. Hatta Burak Yılmaz.

Sonuç olarak. İ.Akın'ın tek eksiği özgüven. Ona bu güveni de oynatarak verebilirsiniz. Tigana Avrupa'da adam etmek istediği oyuncuları keserek edebilir ama Türkiye'de bu böyle olmaz. Adamı keserseniz o da sizden ümidini keser ve çalışmayı da keser. Kiralık verirseniz Okan Koç gibi futbol hayatı biter. İ.Akın'ın da bitmesini istemiyorsak ona sahip çıkmalıyız ve güvenmeliyiz...
1. si Mehmet Sedef le İ.Akın ı bir tutmak yanlış, çünkü biri defansif oynayan biri ofansif oynayan oyuncu, defans yapan adamın yapması gereken koşmak top kazanmak pres yapmak gibi hamallık işleridir fiziki açıdan kuvvetli bir çok oyuncu bunu az çok yapabilir. O dönem Serdar la Kleberson da yeterli olmadığı için M.Sedef oynatıldı. Ama İ.Akın ın bölgesi çok daha kritik çünkü İ.Akın pres yapmayan bir oyuncu olduğu için Delgado, Ricardinho varken 3. bir koşmayan oyuncu oynatmak çok riskli. Oynadığı bölgede yaratıcı olması lazım bencil olmaması lazım topa iyi basması lazım İ.Akın bunları yapabilecek yetenekteyken hiç bir maçta bunları istediğimiz gibi gerçekleştiremedi. E hangi t.d olursa olsun zaten Delgado ve Rico yu bu şartlarda tercih eder ki İ.Akın Delgado ve Rico gibi antremanlarına da önem vermeyen bir oyuncu kendine hiç bakmayan bir oyuncu, tamm sakatlıklar yaşadı şanssızlık da var ama sorun büyük oranda kendisiyle alakalı bu durumu. Sen de demişsin çok güçlenmesi lazım ağırlık çalışması lazım falan diye işte İ.Akın a bu yüzden sorumsuz ve profesyonel değil diyoruz. 21 yaş bir futbolcunun artık yeteneklerine bir şeyler katması gereken bir yaştır. Ama İ.Akın varolan yeteneklerini de bitiriyor.

Özgüvenini kazansın demişsin ama bence zaten bunlar İ.Akın ın başına fazla özgüvenden geldi. Bence bize ilk geldiği zaman ki o heyecanını yeniden canlandırsa çok daha iyi olur. Çünkü İ.Akın çok çabuk ben oldum havasına girdi. Şimdi BJK nın avrupada en çok aranan oyuncusu olacakken neler tartışıyoruz. Gerçekten iç geçirmemek elde değil...
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla