Yunanistan favori Türkiye'nin 2008 yolundaki en kritik maçını değerlendiren Rıdvan Dilmen, alınacak bir beraberliğin çok iyi sonuç olacağını belirtti, "Yunanistan ağırlıklı bir doksan dakika izleyeceğiz. Sinirlerimize hakim olup, sahada eksik kalmamalıyız. Tecrübeli oyuncularımız bu zor atmosferin üstesinden gelebilir" dedi
- Milli Takım sakatlıklarla boğuşuyor. Formsuz oyuncular var. Kadro geniş ama, özellikle Arda'nın yokluğu hissedilir mi?
"Milli Takım son dönemlerde bir kulüp takımı havası yakaladı. Bu yüzden yıldız oyuncuların formsuzluğu fazla sorun yaratmaz. Teknik Direktör Fatih Terim'in bu isimleri kesinlikle toparlayacağını ve Yunanistan maçına konsantre edeceğini düşünüyorum. Zaten gördüğümüz kadarıyla lig performansıyla, milli maç performansları arasında büyük farklılıklar da yaşanıyor. Ama sakatlıklar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü özellikle Hakan Şükür yeni düzeldi. Fatih Tekke şüpheli. Nihat aylardır yok. Bizim en önemli silahımız hücum hattıydı. Maçları forvetler çözüyordu. Savunma hep ikinci plandaydı. Formsuz oyunculardan hiçbir kuşkum yok ama sakatlıklar sorun yaratabilir."
- Volkan 2-3 haftadır oynamıyor. Terim, kaleyi ona teslim edeceğini söyledi. Bu bir risk mi?
- Volkan'ın ilk on birde görev alması kesinlikle risk değil. İtalya maçında da Rüştü sakatlandıktan sonra kaleyi korudu. O zamanlarda yedekti. Zaten şu andaki mevcut kaleciler içinde en deneyimlisi Volkan. Zaten Teknik Direktör Fatih Terim bir ay önceden başlayan demeçlerle onu psikolojik olarak bu maça hazırladı. Ona sürekli güven verdi. Fenerbahçe'de oynamasa bile Volkan, milli maçlara konsantre olmuştu. Maç eksikliğinin de handikap yaratacağını sanmıyorum."
- Türk futbolunun kalite seviyesinde düşme var. Yunan takımında ise 9 lejyoner yer alacak. Atina'daki maçı bu faktörler nasıl etkiler ?
"Açıkcası şu anki durum itibariyla bu maçın favorisi Yunanistan. Belki karşılaşma üç ihtimale de açık ama rakip biraz daha ağır basıyor. Doksan dakikanın Yunanistan ağırlıklı geçmesini bekliyorum. Bu yüzden kazanılacak bir puanın bile çok önemli olduğunu düşünüyorum. Beraberlik iyi sonuç olacaktır."
- Sizce, Fatih Terim, Atina'da nasıl bir strateji izleyecek ?
"Fatih hoca şöyle yapmalı, böyle oynamalı demek işgüzarlık olur. Çünkü Yunanistan takımını hiçbirimiz onun kadar bilmiyoruz. Aylardır onları takip ediyor, eksiklerini ve artılarını çıkarıyordur. Ve Fatih hoca muhtemelen yine bildiğini oynamak isteyecektir. Yani rakibe göre taktik uygulamayacaktır. Kendi oyununu sahaya yansıtmaya çalışacaktır. Tabii ki Yunanistan'ın belli kozları olduğu için, oyun planında diğer maçlara göre ufak tefek değişiklikler yapacaktır."
- Yunan basını, Rehhagel'in hücum ağırlıklı bir kadro ile mücadele edeceğini yazıyor. Defansıyla ünlü Yunan futbolunun bu düşüncesi, bizi zorlar mı ?
"Yunanistan gruptaki iddiasını sürdürmek için kazanmak isteyecektir. O yüzden ofansif ağırlıklı oynamaları yadırganmamalı. Onlar için her şey galibiyet üzerine kurulacaktır. Önemli olan Yunanistan'ı oynatmamak, üzerimize baskı kurmalarını engellemek. Oyunun başında seyirci ile birlikte tempoyu artıracaklardır. İşte bu dönemi hatasız atlatmak gerek."
- Yunanistan maçında alınacak yenilgi Norveç maçına olumsuz etki yapar mı ?
"Hiçbir şey olmaz. Türkiye'nin iddiası yine sonuna kadar devam eder. Sadece avantaj kaçırmış oluruz. Fatih Terim ve ekibi dört günlük arada yine oyuncuları Norveç maçına en iyi şekilde hazırlar."
- Türk-Yunan maçlarının gerilimi ister istemez iki ekibi de etkiliyor. Bu hava ne tür olumsuzluklar yaratır ?
"Milli Takım'da çok tecrübeli ve deneyimli isimler var. Bu tür maçların üstesinden rahatlıkla gelebilecek kalitedeler. Burada önemli olan sinirlenmemek. Saha içinde eksik kalmamak. Biz bu tür gerilimi yüksek maçları çok oynadık. O yüzden Milli Takım oyuncularının atmosferden etkileneceğini zannetmiyorum."
Hadi lan ordan biz bunları yenecek güçteyiz.....