Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2007, 15:13   #1
KARAKARTAL89
 
KARAKARTAL89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Besiktaş kendini şampiyon ilan etti

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaşadıkları şampiyonluk mücadelesi konusunda iddialı açıklamalarda bulundu. Click the image to open in full size.
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaşadıkları şampiyonluk mücadelesi konusunda iddialı açıklamalarda bulunarak, ''Biraz erken olacak ama tüm Beşiktaşlıların şampiyonluğunu şimdiden kutlarım'' dedi.

Levent Erdoğan'ın, D Spor'da bu akşam yayınlanacak ''Bülent Yüksel ile Yüz Yüze'' programındaki açıklamaları, Radyospor'un internet sitesinde de yer aldı. Erdoğan, röportajında, siyah-beyazlı takımın Kayseri Erciyesspor ile yaptığı maç sonrası kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in şampiyonlukla ilgili sözlerine atıfta bulunarak, şunları söyledi:

''Başkanımızın tahminleri boş çıkmaz. Geçen sene 'Kupa bizim, lig Galatasaray'ın' demişti. Bu iddiaların altında neden bir şey aranıyor? Bence takdir edilmeli. Başarıya inanmayanlar hedefe varamazlar. Bu yılki iddiası da uzak bir ihtimal değil. 'Not alın' demesi fazla olmuş olabilir. Ben de söylüyorum, bu yıl şampiyonluk da kupa da bizim. Bir şeyi 40 kere söylerseniz olurmuş. Adnan Polat'ın puan farkıyla şampiyonluk iddiasıyla ilgili tahminlerinin tutmamasına bakmayın, onun renkleri farklı.'' Şampiyonluğun kendilerine yakın olduğunu savunan Erdoğan, ''Bu şampiyonluğu elbirliğiyle karşılayalım. Biraz erken olacak ama tüm Beşiktaşlıların şampiyonluğunu şimdiden kutlarım. Beşiktaş camiası havaya girmedi. Ortada gerçekler var. Fikstür avantajı bizde. Fenerbahçe 3 derbi maçı yapacak'' diye konuştu. Beşiktaş'ın başarısız olduğu yönünde yorumlar yapıldığını hatırlatan Levent Erdoğan, ''Yıl sonunda çok ciddi transferler yapmayacağız. Genç ve oturmuş bir kadromuz var. Eksik bir iki yere yapacağımız takviye yeterli olacak'' dedi.

-YENİ STAT PROJESİ-

Levent Erdoğan, yapılması planlanan yeni stat konusunda açıklamalarda bulunarak, ''Finans çalışmaları tamamlandı. Anıtlar Kurumu'nun onayını da rahatlıkla alırız, sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Projede her ayrıntı iyice düşünüldü'' diye konuştu. Almanya'da görev yapan bir Türk mimarı görevlendirdiklerini kaydeden asbaşkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu mimar Schalke ve Köln'ün statlarının projelerini yaptı. 36 bin kişilik yeni bir stat yapacağız. Konum itibarıyla zaten benzeri olmayan stadımız, aynı zamanda Avrupa'nın en modern, çok amaçlı, 7 gün 24 saat ışıkları sönmeyen bir stat olacak. Projemizi iki hafta içerisinde basına tanıtacağız. Tribünleri parça parça yaparsak 4 yılda bitecek. Stadımızı tamamen yıkıp yenisini yaparsak, yaz döneminde inşaata başlamak üzere, 3 yarım sezonluk kaybımız olacak. Bu sürede hava şartlarına göre maçlarımızın bir kısmını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, bir kısmını Ali Sami Yen Stadı'nda oynamayı düşünüyoruz.''

-''ÜMRANİYE'NİN PATRONU BEŞİKTAŞLILARDIR''-

Levent Erdoğan, Ümraniye'ye, bahsedildiği gibi herkesin istediği gibi elini kolunu sallayarak giremeyeceğini belirtirken, futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un ''Ümraniye'nin patronu benim'' sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Ümraniye'nin patronu diye bir şey yok. Ümraniye'nin patronu Beşiktaşlılardır'' dedi. Kolot'un biraz da Karadenizli olmasının verdiği heyecanla erken parladığını vurgulayan Erdoğan, ''Celal Kolot ufak tefek görünür ama yaşı o kadar ufak değil, saygısından bize 'ağabey' der. Biraz, Karadenizli olmasının verdiği heyecanla erken parlar ama sonunda hadiseyi toparlamasını da bilir. Haftalık toplantılarımızın bazılarını Ümraniye'de yaparız. Bazen motivasyon amaçlı, takıma başarı dileklerimizi iletiriz, o kadar. Yani, teknik heyetin, futbolcuların çalışmalarını sıkıntılı hale getirecek davranışlar içerisinde olmamız mümkün değil'' diye konuştu.

-''İSYANA TEŞVİK EDİLİYORUZ''-

Erdoğan, kulübe verilen seyircisiz maç oynama cezası konusunda ise şunları söyledi: ''Ne kadar ölçünüzü muhafaza etmeye çalışırsanız çalışın, başınıza gelen haksızlıklar karşısında ister istemez reaksiyon gösteriyorsunuz. Evet, 'Önümüz kesiliyor' dedim, 52 saniyelik kötü tezahürat nedeniyle seyircisiz oynama cezası verdiler. Sorun sadece bu değil. İkinci devre başladığından itibaren, tüm maçlarımız sonrası ceza verdiler. İster istemez isyana teşvik ediliyoruz. 'Federasyon bize karşı organize bir tavır içinde' demiyoruz. Federasyondan bağımsız kurullar, disiplin kurulu, tahkim kurulu, bize karşı daha sert.''

Siyah-beyazlı kulübün basın sözcüsü A. Gülnaz Kudunoğlu Arsel'e de destek veren Levent Erdoğan, ''Gülnaz Hanım, iletişim konusunda başarılı, iyi niyetli bir yöneticidir. Gün geçtikçe olayların seyrine ayak uyduracak ve daha faydalı olacaktır. Ufak tefek bir iki hadiseyle böyle insanları yıpratmamak gerekir. Şartlar ne olursa olsun Trabzonspor maçından sonraki demecinde bir yanlışlık görmüyorum. Zaman zaman hepimizin dili sürçebilir. Gülnaz Hanım arka plana itilecek, 'Bir de bayan bulunsun' diye yönetime alınmadı'' diye konuştu. Asbaşkan Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un, ''Son 4 haftaya 9 puan önde girmezsek, kolay kolay bize şampiyonluğu bırakmayacaklarını düşünüyorum'' sözleriyle ilgili olarak da ''Sayın Ali Koç böyle bir sözü neye dayanarak söyledi, bilemiyorum. Yanlış düşünüyor. Başkanımızın, bizlerin bir hedefi var, şampiyonluk... Takımımız sağlam adımlarla yolunda ilerliyor'' dedi.

-''TÜRK ANTRENÖRLERE KAPIMIZ AÇIK''-

Levent Erdoğan, kulüp olarak yerli antrenörlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Yabancı hocaların şanssızlığının, iskeleti belli olan kadronun başına gelememeleri olduğunu öne süren Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: ''Örneğin Fenerbahçe, sürekli değerli oyuncular alıyor ama bu transferlerde oyun yapısı da gözetilmediği için bu kıymetli oyuncular kaybolup gidiyor. Tigana'nın takımı oturdu, sözleşmemiz devam ediyor. Başkanımızın Rıza Çalımbay döneminde 'Başarılı olamazsa 10 yıl daha yerli teknik adam gelmez' ifadesi duygusaldır. Yerli antrenörler sitem etmesin, zamanı geldiğinde olur. Her zaman, her takımda Türk antrenörlerin yeri vardır.''
KARAKARTAL89 Ofline   Alıntı ile Cevapla