Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-04-2007, 14:38   #1
aragornata
Banned
 
aragornata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstanbul Park 2021'e kadar Ecclestone'un !

Click the image to open in full size.
İstanbul Park 2021'e kadar Ecclestone'un !
İstanbul Park Pisti'nin işletme hakları 2021'e kadar Formula patronu Ecclestone'a verildi..


20 Nisan 2007 15:11

İstanbul Park basın merkezinde konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, FOA ile 2021 yılına dek anlaşma yaptıklarını belirterek, "Türkiye'yi Formula 1'den mahrum etmeden, yarışların devamını sağlayacak bir formül ürettik. İstanbul Park Pisti'ni işletecek olan FOA ile 2021 yılına kadar anlaştığımız için, bu yıla kadar F1'in İstanbul'da kalmasını istedik. Anlaşmamız yıllık kira ve kardan pay şeklindedir. Pistin bakım ve onarımı kiralayan şirkete aittir" diye konuştu.

İstanbul Park'tan ne kadar zarar ettiklerinin sorulması üzerine Yalçıntaş, "Evet, çok zarar ettik. Çift rakamlı milyon dolar zarar ettik. Bu anlaşmayla FOA ile temiz bir sayfa açıyoruz" dedi.

Yalçıntaş, pistin kesin maliyetinin sonuçlanmadığını, kesinleşmiş harcamanın 221 milyon YTL olduğunu ifade ederken, 2005 ve 2006 yılında tüm yarışlar için piste 579 bin kişi geldiğini söyledi.

Bernie Ecclestone ise İstanbul Park'ın dünyanın en iyi pisti olduğunu, burada bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

İstanbul'un, Formula 1'den önceki ve sonraki imajının farklı olduğunu kaydeden Ecclestone, anlaşmanın maliyeti ile ilgili bir soruya, "Küçük yaşlarda bir ders öğrendim. Bir centilmen ulu orta paradan bahsetmez. Yaptığımız anlaşma İTO için son derece karlıdır. Bizim için ilk anlarda karlı gözükmeyebilir ama Türkiye'deki pist en iyi pist. Karlı bir yatırıma döneceğine inanıyorum" diye yanıt verdi.

Haber: Spor3.com
__________________
Biz Malatya`daki Murat 131`leri
Ankaradaki 8-0 unutmadık unutturmayacağız.


Siyah beyazdı herşey
Yere göğe sığamadı sığdıramadık...
aragornata Ofline   Alıntı ile Cevapla