Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-04-2007, 15:32   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rossi ilki başardı!

MotoGP Türkiye Grand Prix'si sıralama turlarında birinci olan İtalyan Valentino Rossi, İstanbul Park'ta ilk kez ''pole pozisyonu'' elde etti
Rossi, 2005 yılından bu yana İstanbul'da yapılmaya başlanan MotoGP'de, bugüne dek sıralama turlarında ilk sırayı alamazken, bugün başarılı bir performans sergileyerek, kariyerinde ilk kez İstanbul Park'ta ''pole pozisyona'' ulaştı.

Rossi, 2005'teki sıralama turlarında 4'üncü, geçen yıl da 11. olabilmişti. İstanbul Park'ta henüz yarış kazanamayan Rossi, 2005'de 2'nci, geçen yıl ise 4. olmuştu.

ROSSI'NIN 47. ''POLE POZİSYONU''
İstanbul Park'ta sıralama turlarını önde tamamlayan Rossi, kariyerindeki 47'nci, MotoGP'deki 37. ''pole pozisyonunu'' elde etti.

Rossi, daha önce 36 kez MotoGP, 5 kez 250 cc, 5 kez de 125 cc'de ''pole pozisyon''da yer almıştı.

GIBERNAU'NUN PİST REKORUNU KIRACAKTI
Rossi, sıralama turlarında elde ettiği 1.52.975'lik derecesiyle 1.52.334 ile Sete Gibernau'ya ait olan İstanbul Park'ın en hızlı tur zamanı rekoruna oldukça yaklaştı.

Sete Gibernau, bu dereceyi 2005 yılındaki ilk MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde elde ederken, motor hacminin düşmesine rağmen, Rossi bu rekora oldukça yaklaştı.

''Doktor'' lakaplı Rossi, elde ettiği bu dereceyle 2 günün en hızlı tur zamanına sahip sürücüsü oldu.

''POLE POZİSYON'' ELDE EDEN, KAZANAMIYOR
İstanbul Park'ta bugüne dek yapılan 2 Grand Prix'de ''pole pozisyonda'' yarışa başlayan sürücüler birinci olamadı.

İstanbul Park'ta 2005'de İspanyol Sete Gibernau, sıralama turlarını ilk sırada tamamlarken, yarışa 2. sırada başlayan Melandri birinci olmuştu. Geçen yıl da Avustralyalı Chris Vermeulen ''pole pozisyonu'' elde etmiş, ancak birincilik yarışa 14. sırada başlayan Marco Melandri'nin olmuştu. Melandri, bugün de sıralama turlarında 14. olurken, yarınki yarışta ne yapacağı merakla bekleniyor.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla