Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-04-2007, 21:13   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bundesliga'da taşlar yerinden oynuyor..

Bundesliga'da taşlar yerinden oynuyor..

Bundesliga'nın 30. haftasında cumartesi maçlarında 12 takım kozlarını paylaştı. Zirve ve ligde kalma mücadelesinin çok büyük bir önem kazandığı son haftalarda taşlar yerinden oynamaya devam etti.



Ajansspor Dış Haberler Servisi)

30. hafta maçlarında 6 maç oynanırken, 15 gol kaydedildi. 6 maçın 3'ünü ev sahibi ekipler kazanırken, 3'ünde de deplasman takımları 3 puana uzandı.

Schalke, Avrupa'yı isteyen Cottbus'a şans tanımadı!
Altıntop kardeşlerin takımı Schalke 04, Bundesliga'nın 30. haftasında konuk ettiği Energie Cottbus'u 2-0 devirdi. Schalke bu sonuçla cuma gecesi liderliği ele geçiren Werder Bremen'in yeniden üzerine tırmanarak tabelanın tepesine yerleşti.

Schalke 04'de şampiyonluk yolunda 3 puanı kazandıran goller 59'da kendi kalesine topu yollayan Rost ve 64'te Bordon'dan geldi.

Hamit Altıntop bu maçta 90 dakika forma giyerken, Halil 66. dakikada Asamoah'ın yerine maça girdi. Maça ilk 11'de başlayan Mesut Özil ise bir sarı kart gördüğü maçın 73. dakikasında yerini Kobiashvili'ye bıraktı.

Schalke 04 bu zaferle 62 puanla Werder Bremen'in 2 puan üzerinde 1. sırada yer aldı. Energie Cottbus ise 38 puanda kaldı.

Bayern havlu attı!
Bundesliga heyecanı cumartesi oynanan 6 maçla devam etti. 12 maçtır evinde yenilgi yüzü görmeyen Stuttgart'ın son şampiyon Bayern Münih'i ağırladığı maçta, Cacau güne damgasını vurdu. 2 dakikada 2 gol kaydeden futbolcu, perdeyi 23. dakikada açtı.

Stuttgart bu maçta sakatlığı sebebiyle en golcü futbolcusu Mario Gomes'ten yoksun kalırken, sakatlığı devam eden Serdar Taşçı da kadroda yer almadı.

Mücadeleinin geri kalanında gol bulamayan Bayern Münih haftayı puansız kapatıp 53 puanda kalırken, Stuttgart da hemen altında yer alan Bayer Münih ile arasındaki puan farkını 5 puana çıkartarak 3. sırada oturmaya devam etti.

Bochum 3 puana 3 golle uzandı!
Commerzbank Arena'da Eintracht Frankfurt deplasmanına çıkan Bochum rakibini 3 golle devirmeyi başardı. Alt sıralarda yer alan 12. ve 13. sırayı tutan iki takımın maçından Bochum elde ettiği 3 puanla rahatlarken, puanını da 36 yaparak Eintracht Frankfurt'un üzerine tırmandı.

Bochum'a 3 puanı geriten golleri 32. dakikada Gekas ile 58 ve 69'da Epalle kaydetti.

Bu arada sezon başında Yunan ekibi Panathinaikos'tan kiralık olarak gelen Bochum'lu Gekas bu maçla birlikte toplam gol sayısını 18'e yükselterek gol krallığında zirvede yer almaya devam etti.

Leverkusen evinde kazanmasını bildi!
Bundesliga'nın 30. hafta maçında Nurnberg'i konuk eden Leverlkusen rakibini 2-0 devirerek 3 puana ulaştı.

Avrupa kupalarına katılmaya çalışan, 5. ve 6. sırada yer alan iki takımın maçında zafere uzanan Leverkusen puanını 45'e çıkartarak Nurnberg'in 1 puan üzerine tırmandı.

Leverkusen'e 3 puanı kazandıran golleri 19 ve 59. dakikalkarda tecrübeli isim Bernd Schneider kaydetti.

Hertha evinde tutunamadı!
Milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün takımı Hertha Berlin evinde konuk ettiği Dortmund'a 1-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı. Hertha bu sonuçla 38 puanda ve orta sıralarda kalırken, 3 puana uzanan düşme tehlikesi içindeki Dortmund 35 puana yükseldi.

Dortmund'a hayati 3 puanı kazandıran gol Markus Brzenska'dan 50. dakikada geldi. Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin bu maçın 86. dakikasında Piennar'ın yerine oyuna girerek görev yaptı. Hertha'da ise Yıldıray 90 dakika sahada kaldı.

Marcelinho'nun golü yetmedi!
Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra Almanya'ya geri dönen ve Wolsfburg forması taşımaya başlayan Marcelinho'nun takımı 30. hafta maçında Arminia Bielefeld'i konuk etti.

8. dakikada Westermann ile öne geçen konuk ekip, 16. dakikada Marcelinho'nun kaydettiği gole engel olamadı. Maçın ilk yarısı bu sonuçla tamamlanırken, ikinci yarının 53. dakikasında Boakye'nin kaydettiği golle Wolfsburg üstünlüğü ele geçirdi. Bielefeld 71'de Eigler ile 2-2'lik beraberliği bulurken, 86. dakikada sahneye çıkan Artur maçın skorunu belirledi ve Bielefeld 3-2 ile haftayı 3 puanla kapatan taraf oldu.

Bu sonuçla düşme bölgesinde yer alan Bielefeld çok değerli bir üç puan kazanırken puanını da 33'e çıkartarak Bundesliga'da kalmak için umutlandı.

Ufak bir farkla orta sıralarda yer alan Wolfsburg ise 35 puanda kaldı.

Bundesliga'da günün sonuçları:
- Stuttgart 2 - 0 Bayern Münih
- Eintracht Frankfurt 0 - 3 Bochum
- Bayer Leverkusen 2 - 0 Nurnberg
- Hertha Berlin 0 - 1 Borussia Dortmund
- Schalke 2 - 0 Energie Cottbus
- Wolfsburg 2 - 3 Arminia Bielefeld
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla