Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2007, 14:59   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nakamura'ya çifte ödül

Nakamura'ya çifte ödül

İskoçya Premier Ligi'nde bu sezon gösterdiği başarıyla Celtic'in açık ara şampiyonluğa ulaşmasında büyük pay sahibi olan Japon yıldız Shunsuke Nakamura, İskoçya Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından 'Yılın Futbolcusu' ödülüne layık görüldü.


28 yaşındaki Japon yıldız, Glasgow'da düzenlenen bir törenle ödülüne kavuşurken, takım arkadaşları Lee Naylor ve Artur Boruc'un yanı sıra Aberdeen kaptanı Russell Anderson'u geride bırakmasını bildi. Ödül, Celtic'in Kilmarnock'u deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesinden saatler sonra Nakamura'ya verildi. Nakamura, Kilmarnock karşısında 90. dakikada attığı golle takımının şampiyonluğa taşıyan isim olmuştu.
Bu sezon attığı birbirinden güzel gollerle taraftarların gönlünde taht kuran Nakamura, ayrıca, 'Sezonun En Güzel Golü' ödülünün de sahibi oldu. Japon yıldız Dundee United'la 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmada attığı golle bu ödüle layık görüldü. Bu arada, Japon basını yılın futbolcusu seçilen Nakamura'ya methiyeler düzdü. Özellikle, Tokyo-Chunichi Sports Gazetesi'nin, Kilmarnock karşısında attığı son dakika golüyle şampiyonluğu getiren yıldız futbolcu için "Shunsuke'nin galibiyet mermisi" ifadesini kullanması dikkat çekerken, günlük Nikkan Sports Gazetesi, Nakamura'nın ismini Avrupa futbol tarihine kazımaya başladığını savundu. Japonya'da yayın yapan ulusal gazeteler, Celtic'e şampiyonluğu getiren Nakamura'yı spor sayfalarının manşetlerine taşıdı.
Celtic adına sezonun güzel geçtiğinin bir başka kanıtı da gecede Gordon Strachan'ın 'Yılın Teknik Direktörü' seçilmesi oldu. İskoçya'da 'Yılın Genç Futbolcusu' ödülüne Kilmarnock'tan Steven Naismith layık görüldü.


Shunsuke Nakamura Kimdir?
24 Haziran 1978 de doğdu. Futbola 1991 yılında 13 yaşındayken Nissan F.C. Junior Futbol Takımı'nda başladı. 1997'de Yokohama Marinos takımında profesyonel olarak forma giymeye başladı. Nakamura, takımıyla birlikte çıktığı 148 maçta 33 gole ve 44 asiste imza attı ve 2000 yılında Japonya Birinci Futbol Ligi'nin (J-League) en değerli oyuncusu seçildi.
2002 yılı Temmuz ayında 9 milyon dolar karşılığında İtalya'nın Reggina takımına transfer oldu. Japon oyuncu, Serie A'da çıktığı 81 maçta 11 gole imza attı. 2005 yılında ise İskoçya Ligi'nin köklü takımlarından Celtic'e transfer oldu. Serbest vuruş golleri ve yaptığı asistlerle dikkat çekti ve 'makineli tüfek' lakabıyla anıldı.
2000 yılından beri Japonya Milli Takımı'nın formasını giydi. 62 kez giydiği milli forma altında 16 gol kaydetti, 32 asist yaptı. Nakamura, son olarak Japonya Milli Takımı'yla 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde boy göstermişti.
23.04.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : İHA
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla