''Ribery'nin durumu Kleberson'u etkiler''
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Üyesi Kısmet Erkiner, CAS'ın, Franck Ribery hakkında verdiği kararın, FIFA'lık olan Beşiktaşlı Kleberson'un durumunu da etkileyeceğini ileri sürdü.
CAS'ın, Ribery ile ilgili aldığı kararın emsal teşkil edeceğini ifade eden Avukat Erkiner, ''İki konu birbirine benziyor. Ribery ile ilgili verilen karar, Kleberson'un şu anki durumunu etkiler. İkisi de paralarının ödenmediğini belirterek sözleşmelerinin feshedilmesini istiyor. Beşiktaş'taki durumu tam bilmiyorum ama benzerlik var. İnşallah Beşiktaş haklıdır'' dedi.
Kısmet Erkiner, İsviçre Federal Mahkemesi'nin, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Del Bosque için CAS'ın kararını durdurma yetkisinin bulunduğunu da vurgulayarak, ''İsviçre Federal Mahkemesi, FIFA'ya, 'Davaya ben bakacağım. Bakıncaya kadar tahsilat ve ödeme talebinde bulunma' diyor. Mahkeme, davanın içeriği hakkında henüz karar vermedi'' açıklamasını yaptı.
''İsviçre Federal Mahkemesi'nin, CAS'ın kararını değiştirmesine gerek olmadığı'' iddiasında bulunan Erkiner, ''Beşiktaşlılar benim için kına yaksın diyorlarmış. Kına yakacaklarına, İsviçre Federal Mahkemesi'ne hangi gerekçe ile başvurduklarını açıklasınlar'' diye konuştu.