Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-04-2007, 17:31   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Komşuya hafif ceza!

Komşuya hafif ceza!

UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, başkent Atina'da yapılan Yunanistan-Türkiye maçında çıkan saha olayları nedeniyle Yunanistan Futbol Federasyonu'na sadece 2 maç "Atina dışında" oynama cezası verdi.. Komşu maçlarını yine ülke içinde oynayacak!

Milli Futbol Takımının Yunanistan ile oynadığı maçta çıkan olaylardan dolayı UEFA Yunanistan Federasyonuna hafif bir ceza verdi.
br> Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA'nın, Türkiye maçında sahaya yabancı madde atılması, ırkçı ve kötü tezahüratta bulunulması ve genel olarak organizasyon bozukluğu nedeniyle Yunanistan Milli Takımı'nın yapacağı 2 maçın Atina'nın dışında oynaması cezasına karar verdiği bildirildi. Böylece Yunanistan maçlarını yine kendi sınırları arasında oynama şansı yakaladı.

UEFA ayrıca, Yunanistan federasyonuna 61 bin Avro para cezası keserken, Yunanistan Milli Takımı'nın, 2 ve 6 Haziran tarihlerinde yapacağı Macaristan ve Moldova maçlarını başkent Atina'nın en az 250 kilometre uzağında bulunan bir statta oynamasına hükmetti.

Edinen ilk bilgilere göre EPO, maçlarını Girit adasında oynamak istiyor. UEFA ayrıca maçta meydana gelen ırkçı olaylar nedeniyle EPO'yu bu sorunu düzeltmekle uyardığı öğrenildi.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda 24 Mart'ta Pire'nin Karaiskaki Stadı'nda yapılan ve Türkiye'nin 4-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada Yunanlı taraftarlar milli futbolculara çeşitli maddeler fırlatmış, sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler atılmıştı. Maçtan 1 gün sonraya denk gelen 25 Mart'ın Yunanistan tarihi açısından önemi dolayısıyla da stat içinde ve çevresinde Türkiye aleyhine çeşitli pankart ve sloganlar atılmıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla