Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2007, 21:30   #1
Forzablackeagle
 
Forzablackeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Kulubumuzden Aciklama"Serefimizle Oynadik,Hakkimizla Kazandik"

Beşiktaş Kulübü, Fortis Türkiye Kupası'nda dün oynanan Fenerbahçe maçından sonra yapılan eleştiriler üzerine, ''Şerefimizle oynadık, hakkımızla kazandık'' açıklamasını yaptı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Beşiktaş Kulübü'nün, 104 yıldır, asla vazgeçemeyeceği ilkeleri ışığında, Türk sporunda adil oyun ruhunun hakim olması için sürekli mücadele ettiği belirtilerek şöyle denildi:
''Ne var ki, sporda adalet, dostluk, centilmenlik adına sağlamaya çalıştığımız olumlu tutumumuzu, Türk sporunun geleceği için tek başımıza sürdürmemiz yeterli olmuyor. Bu konuda bizler gibi sağduyulu adımlar atan ve çaba harcayan birçok Türk sporseverin aksine, uzun süren kaos ve gerilimlerle beslendiğine inandığımız, negatif ve uzun vadede bu kamuoyuna verebileceği zararları düşünemeyen kişi ve kurumların yıkıcı çabaları sayesinde, Türk sporunun büyük tehlikelere yelken açabileceğini düşünüyoruz.''

Beşiktaş'ı finale taşıyan dünkü yarı final rövanş maçıyla ilgili, ''Dünkü maçta şerefiyle turu geçen takımımızın tüm oyuncularını ve teknik ekibini kutluyor, takımımızı destekleyen büyük Beşiktaş camiasına bir kez daha teşekkür ediyoruz'' ifadelerinin yer aldığı açıklamada, şu görüşlere de yer verildi:
''Hatırlanacağı gibi, BJK İnönü Stadı'nda oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında, rakibimiz Fenerbahçe'yi, Türkiye'ye örnek olan bir misafirperverlikle ağırladık ve sahada, tribünde, saha dışında sportmenlik dışında hiçbir görüntüye sebep olmadık. Büyük taraftarın derbide ortaya koyduğu duruş, maçın ertesi günü tüm yazılı ve görsel basında 'örnek taraftar' manşetleriyle yer buldu. Bizler de bu sağduyuya destek veren Türk medyasına her fırsatta teşekkür ettik.

Fair-play ruhunu yaşatmanın bir gerekliliğinin de 'rakibe saygı' olduğunu düşündüğümüzden, başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, sporda barış adına dün akşam önemli bir adım atarak, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki rövanş karşılaşmasına gitme erdemini gösterdi.

Dün Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan ve takımımızın, rakibini başarıyla eleyerek, Türkiye Kupası'nda finale yükseldiği maçta yaşanan bazı olaylar, bir süredir yaptığımız uyarılar ve fair-play kampanyamızda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha kanıtlar nitelikteydi. Daha önce BJK, İnönü'de oynanan maç öncesinde yöneticilerimizin yaptığı şekilde, Fenerbahçeli yöneticiler de kibar bir karşılama gerçekleştirdiler. Bu yüzden Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerimiz, kendilerine teşekkür ederek, maç boyunca taraftarımızla birlikte Beşiktaşlı duruşuna uygun bir misafirlik gösterdiği halde, Şeref Tribünü önünde yer alan bazı taraftarların başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize karşı ağza alınmayacak tezahüratlar yapması, kulübümüzü ve camiamızı çok rahatsız etti. Karşılık vermeden, Beşiktaşlı tavrımızı belli eder şekilde başkanımızın da işareti ile yönetim kurulu üyelerimiz, Şeref Tribünü'nü terk ederek, maçı VIP odasında izlemeyi tercih ettiler. Maç çıkışında Beşiktaşımızın değerli futbolcusu Ricardinho'ya, Fenerbahçeli futbolcu Aurelio'nun saldırıda bulunması ise spor adına hiçbir açıklamaya gerek kalmayacak kadar kendini bilmezce yapılmış bir hareketti. Bu sporcunun Fenerbahçe dışında Türk Milli Takımı'nın da bir oyuncusu olduğunun kendisine defalarca hatırlatılması gerektiğini düşünüyor ve bu tür zarar veren hareketlere yol açabilecek bir ruhtaki oyuncunun Türk spor liglerinde var olmasından bile rahatsızlık duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz.''

''BARIŞÇIL TAVRIMIZIN ÖNEMİ''

Türkiye'de sporun, yüz binlerce profesyonelin ekmek yediği, on binlerce sporcunun emek verdiği, milyonlarca taraftarın biraz olsun moral için umudunu bağladığı, dev markaların milyarlarca dolar yatırım yaptığı, özel bir medya ordusunun 24 saat dikkatle takip ettiği, gelişmesi için devletin yatırım projeleri oluşturduğu dev bir sanayi olduğunun unutulmaması gerektiği belirtilen şöyle devam edildi:
''Bu dev ve sürekli büyüyen spor sanayiinin bir spor terörüne dönüşme tehlikesini gördüğümüz birkaç aydır, Beşiktaş Kulübü olarak giderek artan bir dozda uyarılar yapmaya, tüm spor kamuoyunu adil oyuna, centilmenliğe ve her durumda barışa davet etmeye devam ettik. Bugün, bu ısrarla sürdürmek istediğimiz barışçıl tavrımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyor ve bu konuda uzun bir süredir gösterdiği hassasiyetten dolayı Beşiktaş camiasına teşekkür ediyoruz.''

Açıklamada, ''Devlete, federasyona, yayıncı kuruluşa, tüm görevlilere ve rakiplere suçlayıcı şekilde yaklaşılmasının, bu lige hiçbir yarar sağlamayacağını, aksine ağırbaşlı ve yapıcı yaklaşım ve şerefli duruşların Türk sporunu geliştirebileceğini anlamış bir camia olarak, herkesin 'Oyun sahada oynanmalı, keyif böyle alınmalı, kazanmak kadar kaybetmeyi de bilmeli' felsefesini kabullenmesi gerektiğine inanıyoruz' şeklinde görüş bildirildi.
Forzablackeagle Ofline   Alıntı ile Cevapla